promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Felfoghatatlan drágulás hétfőtől, jelentős anyagi pluszteher szakad a nyakunkba, ez már túl sok lesz az embereknek
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hétfőtől mélyen a zsebünkbe kell majd nyúlnunk.

Hiába egyszámjegyű az infláció mértéke Magyarországon, az emberek egyáltalán nem érzik úgy, hogy jobb és könnyebb lenne az életük. A boltokban ugyanúgy mindennek magas az ára, ráadásul néhány kivételtől eltekintve mindenhol csak a drágulást és a negatív árváltozást látjuk.

Az emberek többsége manapság alaposan meggondolja, hogy pontosan mire költi a pénzét, miből mennyit vesz, miből főz otthon, hiszen nemcsak az élelmiszer ára borsos, de például az üzemanyagért is sokat kell fizetni. Gondoljunk csak bele azoknak a helyzetébe, akik az agglomerációban, vagy vidéken laknak, és minden nap autóval kell bejárniuk dolgozni. Mennyi benzin mehet el nekik egyetlen héten, és ezáltal mennyi pénz megy el a családi kasszából üzemanyagra?

Ráadásul most, hogy a jövedéki adóemelés miatt drasztikus drágulás van folyamatban az üzemanyagoknál, az embereknek még inkább számolgatniuk kell. A Promotions nemrég tartott egy kis felmérést az olvasók körében: arra voltunk kíváncsiak, hogy azáltal, hogy ennyire megdrágulnak az üzemanyagok, megfontolják-e, hogy máshogy oldják meg amunkába járást.

A megkérdezettek között sokan mondták, hogy az autó helyett inkább a tömegközeledést választják, és ha jobb idő lesz, akkor előveszik a biciklit. Mások összebeszéltek egy-egy munkatársukkal, hogy felváltva szállítják egymást dolgozni, ezáltal egy héten 2-3 nap is megspórolják az útiköltséget. Természetesen olyan is akadt, aki azt mondta, hogy nem tudja máshogy megoldani a munkába járást, mert olyan messze lakik a munkahelyétől, ezért kénytelen ugyanúgy kifizetni az egyre magasabb benzinárat, de odafigyelnek a családban arra, hogy emellett csak a legszükségesebb esetekben üljenek kocsiba.

A MOL ugyan próbált enyhíteni az emberek terhén azzal, hogy két részletben érvényesítették a jövedéki adóemelés mértékét; ennek második részlete pedig éppen január 15-én, hétfőn esedékes. Hétfőn ismét jelentős drágulás jön az üzemanyagoknál, ugyanis 21 forintos árváltozást fogunk tapasztalni mind a benzin, mind a gázolaj esetében.

Ez azt jelenti, hogy a jelenlegi árfolyam szerint hétfőn már 580 forintba fog kerülni egy liter benzin, egy liter gázolaj pedig 608 forintra ugrik.

Ez persze csak január 17-e, szerdáig lesz érvényes, hiszen akkor érkezik a következő árváltozás a hazai kutakon. A legközelebbi drágulást vagy árcsökkenést éppen január 15-én, hétfőn délelőtt fogják bejelenteni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás