promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csillagászati összegbe fog kerülni az egyik alapélelmiszerünk a boltokban? Erre kell számítania az év elején a magyar családoknak
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az év elején ismét megdrágul egy alapvető élelmiszerünk ára. 

Újabb áremelkedés következhet be a boltokban és ennek garantáltan nem fognak örülni a magyarok. Egy alapélelmiszerről van szó ugyanis, amely sok étel alapjaként szolgál, legfőképpen, ha a sütésről van szó. Az emelkedéssel együtt pedig egy több hónapos árcsökkenési trend is megszűnik.

Szakértők szerint nincs mit tenni, emelniük kell a liszt átadási árát a malmoknak a költségek növekedése miatt. 

A Világ Gazdaság arról számolt be, hogy a liszt átadási ára a tavalyi csúcsról körülbelül a felére esett vissza, amit a fogyasztók az árstop eltörlése után érzékelhettek is. Bármennyire is nem örülnek ennek a magyarok, de a cégek januárban, illetve februárban emelik átadási áraikat, várhatóan mintegy 5-10 százalékos mértékben.

Ehhez hozzáadódnak azok a változások is, hogy december 1-jétől emelkedett a minimálbér, és az útdíjak növekedése is közrejátszik. De ha azt nézzük, 2022. januárban a liszt ára körülbelül 10- 20 százalékkal volt magasabb, mint a jelenlegi. A most megálló csökkenésre pedig azért került sor, mert a malmok egymás között versenyeztek, nehogy elveszítsék a vevőiket.

Legutóbb karácsony előtt érkeztek olyan hírek, hogy egy-egy élelmiszernek, hozzávalónak megemelkedett az ára. Elképesztő magasságokba emelkedett a bejgli ára, ősszel pedig azok is rossz hírt kaptak például, akik nagyon szeretik a gyümölcsöket, legfőképp az almát. Ha pedig azt nézzük, hogy 1995 óta milyen dolgok drágultak, rájöhetünk, hogy a pirospaprika, amelyet sokszor használunk fűszerezésre a konyhában, 165-ször drágább most, mint akkor. Évtizedekkel ezelőtt 51 forint volt egy kiló fűszer, természetesen mondanunk sem kell, hogy akkor igencsak más értéke volt a pénznek. 

Az emberek az árak emelkedése miatt lehetséges, hogy jobban megtanultak spórolni, de vajon az ételek tekintetében hogyan tudunk félretenni? A következő videóban most egy olyan recept található, amely olcsó és könnyen is elkészíthető. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás