promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fuvart kértem a reptérre és 130 ezer lett a számla: az utazást is le kellett mondanom, hogy kifizessem a tartozásomat
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Csak egy kicsit időztem el a benzinkúton, a végösszeg után viszont belém kellett vért tankolni.

Szerencsére egyre többen mesélik el nekünk szürreális kalandjaikat és annak is nagyon örülünk, hogy sokan az öniróniát és saját magát emésztést választják a szolgáltatószerktor cseszegetése helyett. Íme egy levél, ami bemutatja, hogyan bukhatsz egy este 100 ezer forintnál többet, de azt is megmutatja, hogy miért nincs igazad ha felháborodnál. Olgi, köszi az olvasmányt:

Sziasztok kedves Promotions.hu olvasók! Gyakori olvasója vagyok az oldalnak, a többi olvasó által beküldött levelet különösen kedvelem - sokszor olvasni felemelő, de felháborító történeteket is. Az enyém egyik említett kategóriába se fér bele - leginkább tanulságosnak mondanám, bár ha kevésbé finoman akarnék fogalmazni, mondhatnám azt is, hogy oltári nagy idióta voltam. A történet meglehetősen ártatlanul indul: hosszabb ideje el volt tervezve egy utazásom, amire viszonylag hosszan takarékoskodtam. Csak egy európai nyaralásról volt szó, semmi extrém, de nekem sokat jelentett - volna.

A nagy út előtt rettenetesen izgatott voltam, ezért úgy döntöttem, hogy a feszültséget egy barátnőmnél vezetem le, némi pezsgő társaságában. Az este kiváló hangulatban telt, rengeteget nevettünk, és tervezgettük, hogy miket fogok csinálni külföldön - egy ponton egy másik barátnőm is csatlakozott hozzánk, így a hangulat még tovább fokozódott, mondhatni kicsit ittasak voltunk. Eljött azonban az a pont, amikor hangulat ide-oda, de el akartam indulni, hogy mindenképp odaérjek, és még egy kicsit kifújjam magam a reptéren - a gép indulásáig még bőven volt időm. 

Utólag belegondolva meglehetősen ittas állapotban taxit rendeltem, reptéri fuvar, semmi különös - nagyon kedvesnek találtam, hogy még fel is hívott, hogy már itt van. Amikor lementem, akkor döbbentem rá, hogy nem hogy itt van, hanem már egy jó ideje itt van: amikor beültem a taxióra egy magasabb számot mutatott mint a kezdőtarifa, de egyébként tény és való, hogy várnia kellett rám a sofőrnek, így hát elindultunk a reptérre.

Útközben beugrottam egy benzinkútra, ami közben szinten eltelt némi idő, de rózsás állapotból kifolyólag különösebben nem zavart - elvégre egyszer élünk, és annyira még mindig nem mutatott vészes összeget a taxióra. Innentől a reptérre való útra bevallom, nem annyira emlékszem - a következő kép, hogy a taxiban ülök, és az óra 130.000 forintot mutatott. A taxis a meglepett fejemet látva elmesélte, hogy elaludtam, és többszöri ébresztés ellenére sem igazán voltam hajlandó felkelni - kidobni az autóból nem akart, felkelteni nem tudott, így hát egyetlen megoldás maradt, a munkaköri kötelesség teljesítése: várt, míg magamhoz térek, bekapcsolt órával, miközben több óra eltelt.

Szerencsémre volt nálam annyi pénz - az összeg egy jelentős részét képezte a nyaralásra szánt pénzemnek, amin ezek után természetesen nem tudtam részt venni. Az eset jó pár éve történt velem fiatalabb, bohémabb koromban, ám egy életre szóló leckét jelentett.

Olga, 38

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás