promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hányattatott sorsú vesztőhely bukkant fel Budapesten szívében, szörnyű emlékek rejtőznek a Rákóczi út 66. alatt
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az internetezők is ledöbbentek a történet hallatán.

Hazánk számtalan, sokak által nem ismert, titkos helyet rejt magában, ám szerencsére vannak olyan felfedezők, akik szabadidejükben azzal foglalkoznak, hogy ezeket a sokak számára ismeretlen alagutakat és titkos átjárókat megmutassák nekünk is.

Nemrégiben például a budapesti Jászai Mari tér alatt húzódó rémisztő bunkerektől készült videót mutattuk be olvasóinknak, amelynek bejárata egy szórakozóhely mellett található és ha lemegyünk hozzá, akkor találkozni fogunk egy barna ajtóval is, amelyen a Staff Only felirat áll. Emögött egy sötét folyosó található, amelyet biztosan csak nagyon kevesek mernének kipróbálni. 

Egy szintén nemrégiben megosztott videón pedig az látszik, hogy a Terror Háza múzeum alatt egy rejtélyes alagút húzódik, amelybe egy átlagember biztosan nem léphet be.

A TikTok-on most ráleltünk egy újabb gyöngyszemre, amelyben egy egykori vesztőhelyet mutatnak meg, ami Budapest szívében található.

A videó készítőjének leírása szerint, nagyjából 20 évvel ezelőtt, még gyerekként jutott először eszébe, hogy miért is ilyen hányatatott sorsú a most általa bemutatott hely. Mint, mondja akkor még nem tudta, hogy egy igazán véres történet lapul meg ezen épület poros falai között.

A Rákóczi út 66-os száma alatt található telek ugyanis egykoron állami fogház volt, az udvarán pedig nyilvános kivégzéseket tartottak. Ezek pedig olyannyira felcsigázták a helyieket, hogy mulatásokat tartottak a helyszínen. A tömeg a leírása szerint élvezettel becsmérelte a halálraítélteket, majd az értékeikért csaptak össze egymás között.

Később megelégelve ezt már zártkörűen zajlottak a kivégzések, egészen 1884-ig, amikos is Mailáth György országbíró gyilkosainak kivégzésér került sor. Ezután záratták be örökre a helyet, amely helyén utána boltok és parkolók is váltották egymást, mostanra azonban teljesen elhagyatottá vált, ahogy az a már többezrek által megtekintett felvételen is jól látszik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás