promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
129 éves rejtélyt oldottak meg a kutatók, elképesztő leletet találtak a víz alatt
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hosszú idő után végre kiderült az Ironton titka.

Mindig izgalmas, ha felfedeznek valamit a víz alatt a kutatók, főleg, ha azzal egy régi rejtélyt oldanak meg. Most pontosan egy ilyen dolog történt a Huron-tónál, ahol egy különleges eszközzel sikerült olyasmire lelniük a tó medrében, ami már 129 éve foglalkoztatta a helyieket – nem csoda, hogy szinte mindenki mondhatni dobott egy hátast, mikor kiderült, hogy mit találtak.

Elvileg 1894. szeptember 26-án, késő éjszaka, 7 emberrel a fedélzetén elromlott az Ironton nevezetű szállító hajó meghajtója, az elvontatás közben pedig elszakadt az egyik kötél, ezért a jármű elkezdett gyorsan kisodródni. A legénység próbálta megoldani a problémát, de a sötétben nem igazán ment nekik, így végül nekiütköztek egy másik hajónak, aminek az lett a következménye, hogy mindkettő elsüllyedt – az Ironton legénységéből csupán ketten élték túl, a másik járművön lévő emberek viszont megmenekültek.

Hosszú évekig nem lehetett tudni, hogy pontosan mi történt, illetve hová is tűnt a nagyjából 60 méter hosszú Ironton roncsa, de a kutatók most megtalálták, ráadásul hihetetlenül jó állapotban, mintha nem is 129 éve süllyedt volna el a Huron-tóban – sőt, még felvételek is készültek a hajóroncsról, aminek állítólag még a három árbóca is sértetlenül megmaradt.

A kutatók nagyon izgatottak lettek a felfedezéstől, hiszen így végre válaszokra leltek, ráadásul olyan állapotban bukkantak rá az Irontonra, hogy az valami elképesztő. Így végre a környékbeliek is megnyugodhatnak, hogy közel 130 év után kiderült, hol van az 5 ember halálát okozó, tragikus sorsú hajó roncsa.

Itt lehet megtekinteni pár felvételt az elsüllyedt Ironton hajóról:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás