promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Életveszélyes övezetté változott Magyarország több települése: rettegve lépnek az emberek az utcára
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ettől hangos az internet, egymást figyelmeztetik a polgárok.

Vannak olyan szokások, amelyek hosszú-hosszú évek után sem tudnak kikopni a szokások közül, holott minden alkalommal figyelmeztetnek, hogy rengeteg embert veszélyeztet és mégis: a mai napig rengeteg ember választja ezt a megoldást honfitársait semmibe véve és teremt életveszélyes helyzetet a saját kényelme miatt.

Elérkezett a január 6-a, ami Vízkereszt napja és hivatalosan ekkor szokták a családok lebontani a karácsonyfát. Sajnos azonban ennek nem mindenki a kulturált módját választja és rengeteg feszültséget szül a kialakult szituáció. A Facebook csoportokat elárasztották a kétségbeesett és a felháborodott kommentek, mindenki fotókat oszt meg, történeteket mesél és a miérteket keresni.

A mai nap ismét elkezdődött az a határozottan szabályellenes hullám, hogy sok ember az emeletről dobja ki a már feleslegessé vált karácsonyfát. Jobb esetben körbenéznek, hogy hova esik, rosszabb esetben sötétben hajítják ki az ablakon, elkerülve az esetleges konfrontációt. Ez leginkább a lakótelepeken jellemző probléma, ahol az elszáradt, levelét hullató fa sok lakónak okoz gondot, azt gondolják, hogy ezzel elkerülik a takarítással járó kellemetlenségeket.

Az sem kevésbé bosszantó, ha valaki az összes tűlevelet a közös használatú helyiségekben hagyja és az ex fatulaj és nem söpör fel maga után, de ez legalább senki életét nem veszélyezteti, ellentétben azzal, ha nemes egyszerűséggel kidobás lesz az ünnep legszebb ékének sorsa.

Egészen elképesztő, hogy egyeseknek nem jut eszébe az, hogyha egy ekkora súlyú tárgyat magasról kidobnak, akkor rongálás és anyagi kár egészen egyszerűen előfordulhat (például a lakótelepeken eléggé sok autó áll egymáshoz közel, de akár a kitett kommunális hulladélgyűjtőkre is ráeshet), de a legrosszabb végkimenetel egyértelműen a személyi sérülés. Egy ilyen sebességgel kieső fa könnyedén koponyatöréshez, ezzel pedig akár halálhoz is vezethet. De négylábú kedvenceink sincsenek biztonságban: a kijárós cicák, a sétáló kutyusok, de akár a madarak is áldozatul eshetnek.

Ha meg szeretnéd úszni a fa lebontásával járó kellemetlenséget, akkor vegyél egy nagy kukászsákot, darabold fel a fát, ott ahol eredetileg is állt, tedd a zsákba, majd vidd a lakóhelyed szerint kijelölt helyre. Így egyszerű, néhány perces söpréssel rendet is tehetsz a fenyő után, senkit nem veszélyeztetsz és rumlit sem csinálsz a társasházban.

Élni és élni hagyni, vigyázzunk egymásra és a közös, illetve egymás dolgaira!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás