promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Arcpirító szégyenfal készült Budapesten, kommunista időket idéz a besúgóhálózat szervezettsége
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A kerület lakói megelégelték, hogy senki nem hallgatja meg a panaszaikat, így maguk cselekedtek.

Egy kerületi Facebook csoportban hatalmas indulatokat kavart egy bizonyos csoport viselkedése és a lakók úgy döntöttek, hogy saját hatáskörben rendezik az esetet. A negyedik kerületről, azon belül is Káposztásmegyerről van szó, ami igen csak nagy hangsúlyt fektet a kerületi terek modernizálására és minden társadalmi csoport igényeit igyekszenek kielégíteni.

A modernizálás letagadhatatlan: a padok fel vannak újítva, csili-vili edzőparkot húztak fel, éttermeket nyitottak, madáretetőket telepítettek, van tanuló KRESZ-pálya és a kutyásokra is gondoltak több kutyafuttatóval és olyan kukával, melybe a kutyaürüléket kell elhelyezni.

Ezek fényében egészen érthetetlen, hogy rengeteg kutyatartó a mai napig otthagyja a kisállata után az utcán a produktumot és mintha mi sem történt volna, dolga végeztével tovább áll.

A csoportban rengeteg ezzel kapcsolatos panasz érkezett: rontja a kerület látképét, az ember egész napját elrontja ha belelép (hiába hoz a babona szerint szerencsét), továbbá nyilvánvalóan kellemetlen szaggal is jár.

Ma már minden kutyás alapvető kelléke kellene hogy legyen a kis, diszkrét zacskó, mellyel kényelmesen egy mozdulattal feltakaríthat házikedvence után, ezt pedig az igen sűrűn kihelyezett erre fenntartott szemetesek egyikébe dobhatja. Mégis sokan ezt a mai napig elfelejtik.

Erre a csoport elszánt tagjai egy egészen érdekes megoldást találtak ki: lefotózzák az "elkövetőket" és egy a csoportban lévő szégyenfalra töltik fel a fotókat a rendetlen gazdikról. Hatalmas felháborodásokat szlt az eljárás, sokan a személyiségi jogaikat érezték sértve és lássuk be: baromi kellemetlen ha egy ilyen felületen látod meg magadat.

Volt aki elnézést kért és magyarázni próbálta a tettét, sokan azt mondták, hogy ez indította el őket a változás útján és sajnálják az eddigi viselkedésüket.

Egy szó mint száz, a csoport tevékenysége nagyjából célt ért: tény és való, hogy nagyon nagyon elvétve lehet már kutyagumival találkozni, aki pedig mégis otthagyja az előtte alaposan körbenéz. Azonban ezzel sem megy sokra a delikvens, mert ahogy mondtam, tényleg nagyon elszántak azok, akik ezt szívügyüknek tekintik: többek renitenst az ablakból fotóztak le a "besúgók", úgy, hogy nem is sejtették, hogy valaki figyeli őket.

Az, hogy ez jó vagy rossz, mindenki döntse el saját maga, azonban az biztos, hogy egy közösségben élünk és a felelős kutyatartás ennek az egyik alappillére.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás