promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Életveszélyes gyerekjátékot hív vissza az egyik legnagyobb magyarországi üzletlánc, karácsonyi ajándéknak szánt termékkel van probléma
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A termék gyártója jelezte a gyártási folyamat során felfedezett problémát, ami nagy veszélyt jelenthet a kisebb gyerekek számára.

A Lidl a gyartó cég kérésére visszahív egy terméket a boltokból, aki pedig esetleg már korábban megvásárolta a színes gyerekjátékot, azt arra kérik, hogy vigye vissza.

A gyártó cég a vásárlók biztonsága érdekében úgy döntött, hogy visszahívja a Playtive Érzékszerv-fejlesztő építőkockák nevű terméküket, amit a Lidl-ben is lehet kapni.

A visszahívás oka az, hogy a készletben található "Építőkocka színes golyókkal" elem sárga kupakja leválhat. Fontos kiemelni, hogy a sárga műanyag kupak és a kieső golyók fulladásveszélyt jelenthetnek kisgyermekek és csecsemők számára.

A cég arra kéri a vásárlókat, hogy ne használják tovább a játékot, és amennyiben 2023.08.24-től vásárolták meg a terméket a Lidl Magyarország üzleteiben, vigyék vissza azt bármelyik magyarországi Lidl-üzletbe. Mint kiderült,

 vételárat a vásárlást igazoló nyugta nélkül is visszatérítik.

Fontos megjegyezni, hogy a termékvisszahívás kizárólag a Playtive Érzékszerv-fejlesztő építőkockák (Modellszám: HG10159) termék "Építőkocka színes golyókkal" elemét érinti. Az említett termék így néz ki:

Forrás: Lidl Magyarország

Más Playtive termékekre és a Lidl más termékeire a visszahívás nem vonatkozik. A cég továbbá felhívja a vásárlók figyelmét a termékről készült képre, és kéri a vásárlókat, hogy az érintett terméket ne használják, hanem vigyék vissza az üzletbe a biztonság érdekében.

A Lidl egyébként rendkívül körültekintően jár el, ha gyerekjátékokról van szó, legutóbb például egy kollégánk kisgyermeke idő előtt megvált a játék kávéfőző egyik alkatrészétől, és a cég pótalkatrész helyett küldött egy teljesen újat. Ez igazán kellemes csalódás volt, ők sem gondolték, 3 éves garancia ide vagy oda.

Aki tehát az utóbbi időben ilyen terméket vásárolt kisgyerekének, vagy egy barát, rokon csemetéjének, minél előbbb vigye vissza a visszahívott játékot. Utóbbi esetben elég lehet szólni a szülőknek is, hogy intézkedjenek, hiszen a visszatérítéshez még a nyugtára sincs szükség.

Forrás: ORIGO

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás