promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hőzöngenek a budapestiek a vérlázító történések miatt: életveszélyes csatatérré vált a Vörösmarty tér
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hihetetlen képsorok kerültek elő a Vörösmarty térről, szinte életveszélyes állapot lett úrrá. 

Szilveszter napját sokan Budapest belvárosában, a Vörösmarty téren töltötték. Ilyenkor rengeteget a tüzijáték és rengeteg szeretik belevetni magukat a forgatagba. Ám egyáltalán nem eseménytelenül telt el az év utolsó napja, ugyanis volt olyan, amikor szinte csatatérré változott a fővárosi tér.

A Vörösmarty téren szilveszterkor és január elsején hajnalban kordonnal elválasztott területen bárki felhasználhatta az újév köszöntésére szánt tűzijátékát. Ennek ellenére pirotechnikai eszköz is az ég helyett a tömegben robbant fel. Az RTL videójában mindez jól látszik, az emberek fel is hördültek, majd próbáltak arrébb menni. Ám egy másik alkalomkor például mindenkit váratlanul ért a tűzijátékból lepattanó szikra. De olyan is történt, hogy teljesen elszabadult a pokol és a tűzijátékok össze-vissza repültek a tömeg kellős közepén robbantak fel. 

Egy hölgy pedig el is mondta, hogy eltalálta egy petárda, épp ezért veszélyes annyira ilyen robbanóeszközöket használni tömegben. 

Nagyon jó, csak egy kis baleset történt, eltalált egy petárda. Megégette a kezemet és a kabátomat is

- hallható az RTL videójában.

Sokan megdöbbentek a videó láttán és elképesztő reakciók lepték el emiatt az internetet és a közösségi médiát. Az emberek egyszerűen nem értik, hogy mindez miért történhetett meg. Ennyire elképesztően életveszélyes kilátogatni a városba szilveszterkor?

- Vannak akik direkt keresik maguknak a bajt. Sejteni lehetett, hogy ez lesz. Szilveszterkor két embertípus van: az egyik aki nem élhet tűzijáték nélkül és megy és csodásít és örül az ingyen cirkusznak, a másik amelyik használja az eszét, s kerüli ezt a zsibvásári hangulatot - olvasható egy hozzászólásban.

- Gratulálok. Főleg azoknak az őröknek, akik működés közben bent álltak a lezárt terület közepén. Ha itt megsérül, vagy meghal valaki, akkor ki lesz a felelős? Minden évben ilyen állatkert van a belvárosban. Sok hülye és részeg halhatatlannak képzeli magát. Ilyenkor is kéne egy szervezettség. Pirotechnikus, biztonsági szolgálat, tűzoltóság, orvosi jelenlét. Ez nem spontán összejövetel... lehetne rá készülni, hogy biztonságos legyen -  írta egy másik kommentelő. 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás