promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A kormány igazi gyomrost adott a boltoknak: ezekkel a termékekkel nem sumákolhatnak többet
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ismét több marad a magyar emberek zsebében ez a változás most nekünk kedvez.

Kevés dolog osztja meg annyira a kutatókat, mint az, hogy pontosan mit értünk egészséges táplálkozás alatt. Nyilván vannak alapok, sok zöldség és gyümölcs, víz, azonban már az is vita tárgyát képezi, hogy a margarin, vagy a vaj az egészségesebb, számít-e, hogy a kenyér teljes kiőrlésű, vagy ugyanannyit árt/használ mint a fehér lisztből készült társa, de a mentes étkezésnek is hatalmas rajongói és utálói vannak.

A kormány bár ebben nem foglalt állást, de az év vége előtt kiadott rendeletcsomagban olyan változást közölt, melynek a középpontjában az ilyen-olyan mentes élelmiszerek állnak. A boltok polcain egyre több található ezekből, ki-ki tud magának vásárolni kedvére valót, aki pedig él is ezzel a lehetőséggel, az most nagy örömhírt kap.

A kormány az elszálló infláció miatt létrehozta az úgynevezett árfigyelő rendszert, melynek nem titkolt célja volt az árak visszaszorítása, kontrollálása, a boltok közötti árazás kiegyensúlyozása, illetve az is, hogy ebben a nehéz időben segítse az embereket a spórolásban.

Eddig összesen 64 terméknek lehetett követni és összehasonlítani az árát, ez az új termékekkel együtt már 80 lesz.

Sütőmargarin,
Marhalábszár,
Ásványvíz, 1,5 literes,
Növényi italok 1 literes,
Laktózmentes tej 1 literes,
Laktózmentes tejföl,
Laktózmentes natúr joghurt,
Laktózmentes kefir,
Laktózmentes túró,
Laktózmentes trappista sajt,
Laktózmentes margarin és sütőmargarin,
Laktózmentes vaj,
Laktózmentes vajkrém,
Növényi tejföl,
Gluténmentes kenyér, cipó és vekni,
Gluténmentes tészta.

A listát végig nézve láthatjuk, hogy a kormány lépést tart az élelmiszeripar reformjaival és nyomon követi az emberek fogyasztási szokásait: más magyarázat ugyanis nincs arra, hogy most miért javarészt gluténmentes, laktózmentes és növényi alapú finomságokkal bővült a lista. Ez azért is különösen fontos, mivel van, aki nem önszántából, vagy éppen valamilyen divatos hóbort miatt kénytelen így étkezni, hanem valamilyen ételallergiával él együtt, ez pedig nagyon megkönnyítheti majd ezen emberek bevásárlásait.

Forrás: portfolio.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás