promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A nyugdíjasoknak végre pénzben gazdag lesz az ünnepi időszak, de sajnos rossz hírt is közölt a kormány
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egyik szemünk sír, a másik nevet. Fontos bejelentést tett a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság.

A nyugdíjasok Magyarországon sosem voltak igazán jó helyzetben, mindössze pár ezer főre tehető azoknak a száma, akik kiemelkedően nagy összegű juttatásokban részesülnek hónapról hónapra, a legtöbb nyugdíjas olyan összeget kap kézhez, amiből gyakran megélni sem könnyű. A helyzetet az elmúlt időszakban tovább nehezíti az infláció, még akkor is, ha épp a héten érkezett a hír, hogy az infláció mértékét sikerült egyszámjegyű csökkenteni.

A magyar kormány is nagy erőkkel dolgozik azon, hogy a helyzet javuljon, vagy legalábbis elviselhetőbb legyen, rendszeresen érkeznek az ezzel kapcsolatos bejelentések. Persze mindenki jobban örülne valamilyen drasztikus változásnak, de sokan már azzal is kibékülnek, hogy legalább nem csökken a nyugdíjuk - igaz a nyugdíj reálértéke azért romlott az elmúlt időszakban. 

Ha mélyebben is elmerülnénk a témában, érdemes meghallgatni az Inforádió nyugdíjokról szóló adását, ahol Farkas András volt a rádió vendége:

 

Most azonban remek hír érkezett, a legutóbbi novemberi nyugdíjkiegészítés után arról számolt be a kormány, hogy a decemberi nyugdíj előbb érkezik.

December 4-ei időpontban kerül sor a hivatalos nyugdíj-folyósításra.

A novemberi 3,1 százalékos nyugdíjemelést követően decemberben már emelt nyugdíjösszeg érkezik az időseknek.

Ez azt jelenti, hogy a karácsony előtti időszakban csak három hetet kell várni a következő nyugdíjra, ami bizonyára jó hír az ünnepi készülődésre való tekintettel. Azonban mindez azt is jelenti, hogy a következő kifizetésig hat hét is eltelhet. Mivel novemberben nem csak az emelt összegű nyugdíj, hanem egy visszamenőleges kompenzáció is érkezett, ez könnyen megzavarhatja azokat, akik előre ki akarják számolni, mennyi nyugdíjra is számítsanak. Nekik a Pénzentrum nyugdíjemeléses kalkulátora segíthet sokat.

Forrás: Pénzcentrum

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás