promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pompás hír a nyugdíjasoknak, a kormány fontos bejelentést tett
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nyitrai Zsolt a miniszterelnök főtanácsadója Facebook-oldalán közölte a jó hírt.

Nincsenek könnyű helyzetben a kisnyugdíjasok, mert az árak folyamatosan emelkednek, igaz az infláció már nagy mértékben mérséklődött, mégis mindenki a bőrén érezheti, hogy ma ugyanazért a mennyiségért többet kell otthagyni a szupermarketek, piacok, vegyesboltok kasszáinál.

A nyugdíjasoknak nem sok lehetősége van, vagy lejjebb szállítják az igényeiket, és még kevesebbet vásárolnak, megpróbálnak spórolni (miközben felélik a tartalékaikat, ha egyáltalán tudtak tartalékot képezni az elmúlt években), vagy pedig megpróbálnak valahonnan többletforrást szerezni. Újra munkába állnak, a vagy a rokonok, barátok támogatását kérik.

Hogy a helyzet nem legyen ennyire borús, a magyar kormány is igyekszik szinten tartani a nyugdíjak reálértékét a folyamatos nyugdíjemelésekkel, ezúttal is erről érkezett hír. A miniszterelnök főtanácsadója Facebookon jelentkezett be, hogy elmondja, hogyan alakulnak a nyugdíjak a közeljövőben. Mint mondta:

''Kiállunk az idősek érdekeiért, és megvédjük a juttatásaikat"

Ennek az állításnak az első lépése, hogy

Novemberben kiegészítő nyugdíjemelésben részesülnek az idősek.

A kiegészítés november 10-én érkezik. Ez azt jelenti, hogy novemberben átlagosan 80 ezer forinttal több nyugdíjban részesülnek a jogosultak, ami különösen jól jöhet a téli fűtésszezon, illetve a karácsonyi készülődés elején.Nyitrai emlékeztetett, hogy januárban egyszer már emelkedtek a nyugdíjak, ami jövő év januárjában ismét meg fog történni, bár ennek a pontos mértékéről most még nem tájékoztatott a politikus.

Februárban érkezik a 13. havi ellátás is.

Nyitrai Zsolt nevével egyébként leggyakrabban a Gondosóra nevű szolgáltatással kapcsolatban találkozhatunk, ami a 65 év fölöttiek életét igyekszik megsegíteni, eddig már 250 ezren regisztráltak rá. Hogy pontosan miről is van szó, azt rendszeresen kommunikálja a kormány szép korú, elismert hírességünkkel közösen, például Korda György és felesége, illetve a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Esztergályos Cecília segítségével.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás