promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt a pontos dátum: ekkor érkezik a segítség a nyugdíjasoknak
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mutatjuk mikor érkezik a félhavi nyugdíj-kiegészítés. 

Nemrég jelentették be jó hírt a nyugdíjasok számára, méghozzá azt, hogy novemberben átlagosan félhavi nyugdíj-kiegészítést kapnak az idősek. Az átlag 210 700 forintos nyugdíjnál a nyugdíjemelés további havi 6532 forint lesz. Az átlagos nyugdíj tehát 217 237 forintra emelkedik. Novemberben visszamenőleg is kifizetik a kiegészítést, átlag 78 384 forinttal többet kapnak tehát a nyugdíjasok, éves szinten 85 000 forintot jelent ez, aminek utolsó része a decemberi megemelt nyugdíj lesz. De mikor is érkezik az emelés, egyben a segítség a nyugdíjasoknak?

2023-ban is a hónap 12. munkanapjához legközelebb eső, azt megelőző munkanap a nyugdíj utalásának a napja, ekkor kapják meg az emelt összeget az idősek. Ez most november 10-re esik majd, mivel november 12-e vasárnapra esik - tájékoztat a Pénzcentrum

A nyugdíj utalásnak a hónap 12. munkanapjához legközelebb eső munkanapon kell megtörténnie, ez alól azonban van egy kivétel, méghozzá a december, Az év utolsó hónapjában már 1-jén utalják a nyugdíjakat az időseknek. 

A nyugdíjas infláció várhatóan 18,5 százalék lesz, a korábbi 15 százalékos emelést kiegészítik 3,5 százalékkal. A 18,5 százalék megegyezik az MNB idén decemberre várt, éves átlagos nyugdíjas inflációjával. Ha tényleg 18,5 százalékot romlik idén a nyugdíjasok anyagi helyzete, és 18,5 százalékkal emelik a nyugdíjakat, akkor nem csökkent a nyugdíjak vásárlóereje, reálértéke. Ha ennél a számnál magasabb lesz az infláció, akkor a juttatás nem őrzi meg a reálértékét. Minderre csak jövőre derül fény, ám a nyugdíjas infláció az év elején hónapról-hónapra összesítve-átlagolva 27 százalék volt, augusztusra 23-ra csökkent.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás