promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Aljas átverés terjed Magyarországon, az Országos Mentőszolgálat figyelmezteti a magyarokat
Borítókép:  Képünk illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Felháborító és gusztustalan dologra vetemedtek a csalók. Mindenkinek résen kell lennie.

A csalóktól szinte soha nem lehetünk biztonságban. Mindig igyekeznek új módszereket kitalálni, hogy megszerezhessék tőrbe csalt gyanútlan áldozataik vagyonát, ezért mindig óvatosnak kell lennünk. Sajnos rengeteg trükkös megoldásról hallottunk már, de néha még a sokat tapasztalt embereket is képesek megdöbbenteni azzal, hogy milyen aljasságra képesek a pénzért.

Legféltettebb kincsünk a gyermekeink egészsége és biztonsága. Értük dolgozunk és minden lehetséges módon megpróbáljuk biztosítani számukra a szebb és jobb jövőt. Éppen ezért annyira aljas és felháborító az, amit egy csaló tett a napokban. Lelkiismeret-furdalás nélkül, pont az ártatlan gyerekeket felhasználva akarja kicsalni a jószándékú és segítőkész emberek forintjait.

Az Országos Mentőszolgálat a tegnapi napon tette közzé hivatalos facebook oldalán az alábbi figyelmeztetést:

„A tiktok-on gyűjt adományokat a “Szegedi Koraszülött mentőknek” az a férfi, akivel sem az Országos Mentőszolgálat, sem a Magyar Gyermekmentő Alapítvány, sem a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat nem áll kapcsolatban. Bár a mentők kommentekben próbálták figyelmeztetni az élő adás nézőit, a profil így is többeket megtévesztett. Jó hírnevük védelme érdekében, a szolgálatok jogi lépéséket tesznek”

Mindenkit megkértek arra, hogy osszák meg a felhívást. Reméljük, hogy minél több emberhez jut el a szégyenletes csalás híre, az elkövetőt pedig gyorsan utoléri a törvény keze. Az ilyen emberek a törvény által kiszabható legsúlyosabb büntetést is megérdemlik.

Így gondolják ezt a bejegyzés olvasói is, akik mélységesen felháborodtak az eseten. Ahogy egyikük fogalmazott:

„Aljas dolog szégyellje Magát! Remélem ezért bűnhődni fog!”

Mindannyiunk nevében szólt. Az Országos Mentőszolgálat pedig megérdemli a segítséget.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás