promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lesújtó változás jön a benzinkutakon, nem erre számítottak az autósok
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Bejelentették az új üzemanyagárakat, de nem ezt vártuk.

Igazán jó híreket kaptunk az előző hét végén, ugyanis a Brent típusú olaj hordónkénti ára folyamatosan csökken; közel 5 százalék volt a visszaesés a múlt hét elejéhez képest. Az látszik, hogy az olaj hordónkénti ára folyamatosan 80 dolláros szinten álldogál, de néha lemegy 76 dollárra is. Az elemzők arra számítanak, hogy ez a tendencia a következő hónapokban is folytatódik, tehát most még messzebbinek látszik az a 700 forintos üzemanyagár, amivel régóta riogatnak a hazai szakértők.


A forint árfolyama is kecsegtetően alakul: csak a múlt héten 1,5 százalékot erősödött a dollárral szemben, ezáltal a forint árfolyama tartani tudja magát 350 forint alatt.

A hazai elemzők ennek fejében azt jósolták, hogy ezen a héten még tovább tudnak csökkenni az üzemanyagárak, és a gázolaj átlagára is lecsökkenhet a 600 forint alatti szintre. Be is jött a számítás, szerdán valóban lejjebb kúsztak az árak:

jelenleg a benzint 580 forintért, a gázolajat pedig kereken 600 forintért vehetjük a kutakon.

Ezek után sokan azt várták, hogy pénteken még lejjebb fognak menni az árak, hiszen mindenhol azt lehetett hallani, hogy most ennek kedvez a helyzet; ehhez képest csalódniuk kellett az autósoknak, ugyanis deprimáló hírt közöltek a holtankoljak.hu-n.

Az jó hír persze, hogy nem fordulnak visszájára a hazai üzemanyagárak, de sajnos lejjebb sem mennek már a héten. A benzin és a gázolaj esetében is a jelenlegi nagykereskedelmi árak lesznek érvényesek, változatlan marad minden. Így az átlagárakat tekintve az alábbiakkal találkozhatunk a kutakon: 

95-ös benzin: 580 Ft/liter

Gázolaj: 600 Ft/liter.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás