promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Milliókat veszített percek alatt a magyar nő: bődületes csalás áldozata lett egy bagatell hiba miatt
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elképesztő módszerrel vertek át egy magyar nőt az interneten. 

Elképesztő csalásról számolt be a Rendőrség oldala, ugyanis egy magyar nővel a lehető legrosszabb történt meg: percek alatt több mint 5 millió forintot emeltek le bankszámlájáról. Az edelényi nő ruhákat hirdetett meg eladásra egy alkalmazáson keresztül. A termékekre jelentkezett a vevő, majd az álvásárló kérte a hirdető bankszámla adatait, egyben a csalók egy bank internetes felületének látszó oldalra navigálták a gyanútlan nőt. A rendőrség szerint gyakorlatilag kétszer egy perc alatt több mint ötmillió forintot leemeltek a csalók a számláról.

Épp ezért érdemes mindig körültekintőnek lenni és többször átgondolni, hogy kinek és milyen felületen adjuk meg az adatainkat. Akár több tízmillió forinttal is megkárosíthatnak minket, ebben az esetben most az átvert személynek szerencséje volt, ugyanis a  bejelentést követő gyors rendőri intézkedés vette kezdetét. Szerencsére még a pénze felét is visszakapta.

Arról is beszámoltak, hogy a rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre több az online csalás. A bűnözők tárháza kifogyhatatlan, de a cél ugyanaz, megtudni az áldozatok banki adatait, hozzáférni a számlájukhoz, csalárd módon megszerezni a pénzüket. Fontos észben tartani, hogy a bank telefonon soha nem ad utasítást az ügyfélnek semmilyen átutalásra, pénzfelvételre. Ismeretleneknek főleg nem ajánlott adatokat kiadni, leginkább nem telefonon. A bankok soha nem kérik a számlatulajdonosoktól ezeket az információkat. 

Ha a Facebook Marketplace felületén akarunk eladni valamilyen terméket, ott sem árt az elővigyázatosság. Hamar befűzhetik az embert ott is a csalók, akik rendre valamilyen futárszolgálat áloldalával próbálkoznak. Ám hamar utána lehet járni annak, hogy valamilyen turpisság van a dologban, ezek a profilok általában nem tudnak magyarul és csak pár fotó található a profiljukon. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás