promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
4000 forintot kérnek egyetlen egyszerű ételért az óbudai karácsonyi vásárban: ezt kapod ennyi pénzért, meg fogsz lepődni
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mikor megláttam az ártáblát, minden ünnepi hangulatom elszállt.

Nálam nagyobb karácsonyi vásár rajongót nehéz találni és minden évben körbe járom Budapest össze vásárát, de kinéztem már Bécsbe és Zágráb is a listán van: szerintem elmaradhatatlan tartozéka ez az ünnepnek és enélkül lehetetlen a ráhangolódás a három napig tartó családi őrületre. Kiszakít a hétköznapokból, elgondolkoztat, szemkápráztató, a zene belemászik a füledbe az illatok pedig az orrodba.

Annak sem vagyok a híve, hogy feltétlenül ekézzük az árakat, hiszen ez nem erről szól: mindenki annyi pénzt visz oda magával, amennyit el akar költeni, senki nem tart fegyvert a fejedhez, hogy márpedig neked itt kell vacsoráznod, megtépázva ezzel a családi kasszát.

Személy szerint egy programra szerintem ennyit rá lehet szánni, viszont most nekem is volt valami, amin eléggé megdöbbentem. Most hétfőn az óbudai karácsonyi vásár megtekintésére esett a választáson, ami a Szentlélek téren van. Mielőtt elővenném a feketelevest, azt el kell mondanom, hogy a vásár egészen elképesztően gyönyörű és szinte minden kerületi vásárra köröket ver rá.

Rengeteg a fényfüzér, a dísz, hangulatos zene szól és annak ellenére, hogy egészen aprócska bizony elég élménydús utcácskát sikerült összecsördíteniük: van itt minden. Nagyon különleges forralt borok, ízesített puncsok, kézműves finomságok, "lacikonyha", kürtős kalácsok, illetve egészen elképesztő fánkkal súlyosbított emeletes forró csokik.

Viszont egészen gyorsan megváltozott az ünnepi hangulatom: semmi kirívót nem találtam az ártáblákban, sőt, meg is állapítottam, hogy a Vörösmarty téren lévő vásárhoz képest minden fele annyiba kerül, ám ekkor arconcsapott valami. 4000 Forintot kértek egyetlen apró bejgliért. Nem az a nagymama tepsijén sült méret volt ez, valóban egy sztenderd bolti méret, azt sem igazán sikerült kiderítenem, hogy ez házi-e vagy sem.

Mindenesetre nagyjából egy emberes adag. Nyilván minden vásárnak megvannak a maga "slágertermékei", amiről úgy gondolja, hogy elkérheti érte a bukszánk tartalmát, ezt azonban soknak éreztem.

Viszont, hogy tényleg pozitív véleménnyel zárjak: rettentően kedvező áron volt például császármorzsa, amit eddig sehol nem láttam. Szóval mindenképpen érdemes kimenni és körbecsodálkozni, mivel valóban varázsos az egész, illetve azért túl lehet élni anélkül is a költést, hogy beleszakadnánk, de a bejgli ára engem speciel fejbe vágott.

Ha még gondolkoznál, hogy szimpi-e a dolog, akkor itt találsz egy videót a vásárról:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás