promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Most kaptuk a hírt: ingyenes lesz a parkolás Budapesten, örülhetnek az autósok
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kis segítség a magyar autósoknak.

A parkolási díj az autósok nagy kedvence szokott lenni: ha ismeretlen helyen állnak meg, először végig kell pásztázni a környéket, hogy van-e parkolóautomata, utána indulhat az aprókeresés, majd miután fizettünk, nézhetjük az óránkat, hogy ne fussunk ki az időből, különben jön a piros csomag.

Cserébe ezért a szolgáltatás, amit kapunk (köztéri parkolókról beszélünk, nem az őrzött parkolóházakról), kimerül annyiban, hogy nem büntetnek meg, úgy hogy tényleg egy általános nem-szeretetnek örvendő jelenségről beszélünk.

A főváros vezetése most ezen a szituáción könnyít kicsit, ugyanis az év végén az autósoknak már nem kell figyelniük a kihelyezett automatákat: ingyenes lesz a parkolás az egész fővárosban, méghozzá már karácsonyt egy nappal megelőzően, december 23-ától, és még az új évet is bátran parkolva bárhol köszönhetjük, január 2-tól indul újra  a fizetése kötelezettség, és indul be újra a köznép által "mikuláscsomagnak" hívott büntetést tartalmazó zacskók kihelyezésre a szabálytalanul vagy fizetés nélkül parkoló autókra.

Hogy az öröm azért ne legyen száz százalékos, néhány közterületen továbbra is érvényben marad a díjfizetési kötelezettség: továbbra is fizetni kell a Budai Várban, az I. kerületben a Dísz tér környékén, a Hunyadi János út Szabó Ilonka utca és Dísz tér közötti szakaszán és a Palota út Dísz tér és Lovas utca közötti szakaszán, illetve a szintén jelentős idegenforgalommal bíró Margitszigeten is, ahol az északi parkolóban és a szállodák parkolóiban sem lesz majd ingyenes a parkolás az ünnepi időszakban.

A karácsonyi és újévi időszak díjmentes parkolása Budapesten szinte már hagyománynak mondható, idén a december 23 szombati napra való esése miatt kezdődik korábban, de más magyar nagyvárosokban, például Pécsett is a két ünnep között ingyenes lesz a parkolás.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás