promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tilos és mégsem bírjuk megállni - ráadásul durva bírság jár érte
Borítókép:  profimédia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ha szeretnénk elkerülni egy brutális büntetést, ezekre kell odafigyelnünk!

Bár nem csak a nyári kiemelt problémája a parkolás, az üdülőszezonban rendkívül nehéz lehet az autónknak biztonságos helyet találni. Főleg, hogy olyan környéken járunk, ahol előtte nem sűrűn fordultunk meg. Ilyenkor jön a matekozás meg az engedékenyebb gondolatok, hogy végülis "csak pár órát maradunk", vagy "csak nem zavar senkit itt ez a kocsi"! Esetleg a "nem volt más lehetőség", vagy ez, vagy nem sikerül parkolni a kitűzött célállomáshoz közel.

Ilyenkor persze a hirtelen megjelenő sok jármű fokozott terhelést jelent a parkolózónákban. Az autósok bárhol megállnak, csak ne kelljen kilométereket kutyagolni a strandtáskákkal. Akik a turisták által kedvelt övezetekben életvitelszerűen laknak, a nyári szezonban mindennel megpróbálkoznak, csak hogy ne foglalják el a parkolóhelyeiket – írja a vezess.hu. Például valamilyen módon lekerítik azt a területet, ami a sajátjuk. Ezzel viszont több kárt okozhatnak magjuknak, mint hasznot. Ha nincs kint a tábla, és közterület, akkor is megállhatnak a házunk előtt, ha ez nekünk nem tetszik.

Az ingatlan előtti területnek lehet egy vagy akár teljes része magánterület, itt megtiltható a parkolás. Közterület esetén azonban úgy érdemes megközelíteni a kérdést, hogy ahol a KRESZ megengedi a közterületen a megállást és várakozást, ott szabad megállni és várakozni. Szóval ha az ingatlan tulajdonosának nincs bérelt helye a saját háza előtti közterületen, azt parkolásra más is igénybe veheti – mondta el a lapnak dr. Gombolai Éva, a D.A.S. Jogvédelmi Biztosító Zrt. csoportvezető jogtanácsosa. 

A KRESZ szabályai szerint kapubeállót elállni nem lehet, hiszen azzal akadályozzuk a forgalmat. Részben és egészben sem szabad elfoglalni az ilyen helyet. Zöldterületre sem szabad parkolni, ezt önkormányzati rendeletek szabályozzák. Ilyen esetben bírságolhatnak a közterület-felügyelet vagy a rendőrség emberei.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás