promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ingyenes lehetőség minden 65 év feletti polgárnak, életeket menthet meg ha tudsz erről a fantasztikus kezdeményezésről
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kevesen hallottak róla, pedig emberéletek múlhatnak rajta.

Szuper kezdeményezést indított útjára Magyarország kormánya, amiről minden embernek tudnia kellene. Az idősek biztonsága az egész állam érdeke és aligha van olyan fiatal aki ne szeretné minél nagyobb törődésben részesíteni szépkorú rokonát, ismerősét: ez a program nekik szól.

A Gondosóra nevű eszköz minden 65 év feletti állampolgár számára teljesen ingyenes elérhető eszköz, melyet a hét bármely lehet igényelni a program weboldaláról és ezt futárszolgálat szállítja ki a megrendelőnek. Kifejezetten felhasználóbarát eszközről van szó, egyszerű működéssel, az egyetlen dolog, amire figyelni kell, hogy az eszközt időnként fel kell tölteni, mert lemerült állapotban nem tud jelezni.

Amennyiben a használója bármilyen problémát tapasztal és szeretne segítséget igénybe venni, akkor hosszan megnyomja a készüléken található egyetlen gombot (tehát nem lehet eltéveszteni) ekkor a 0-24 működő diszpécserszolgálat felveszi a kapcsolatot a segítségkérővel. Emellett pedig értesíti a megadott kontaktszemélyt is. Ez egy olyan családtag, ismerős, rokon, vagy barát, akit baj esetén értesítenek.

A Gondosóra nem helyettesíti a segélyhívó szolgálatot, azonban szükség esetén a diszpécserszolgálat értesíti a mentőket. Lehetőség van több kontaktszemélyt is megadni, lehetséges másodlagos, vagy harmadlagos értesítendő személy is. Amennyiben a diszpécserközpont jelzést kapott, akkor minden esetben felhívják a megjelölt személyt.

Ez a hívás minden esetben a következő számról fog érkezni: 06-1 880-6832. Kérjük, minden kontaktszemély mentse el a telefonjába ezt a telefonszámot!

Az értesítés után a diszpécser eldönti, hogy milyen súlyos a probléma és milyen beavatkozás szükséges, komoly esetben természetesen segítenek a segélykérő személyt orvosi ellátáshoz juttatni.

Az igénylést a weboldalon, a Regisztráció gombra kattintva lehet megtenni, itt: gondosora.hu

A működéséről itt nézhettek meg egy egyszerű ismertető videót:

Mivel a lehetőség valóban teljesen ingyenes, egyszerűen, gyorsan és könnyen igényelhető, valamint tényleg életet múlhatnak rajta, így mindenkinek ajánljuk, hogy igényelje meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás