promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megszűnik itthon két ismert tévécsatorna, eddig tudod nézni őket
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Warner Bros és a Discovery vállalatok két évvel ezelőtti összeolvadásából létrejövő Warner Bros. Discovery (WBD) újabb összevonásokat fog eszközölni.

A WBD portfóliójába olyan jól ismert filmstúdiók, TV- és streaming-csatornák, és egyéb médiacégek tartoznak, mint a képregényfilmeket gyártó DC Entertainment, az prémium televíziózást létrehozó HBO , a Gyűrűk ura trilógiát gyártó New Line Cinema, a James Bond filmekért felelős MGM, a klasszikus filmek gondozásáról híres Turner Classic Movies (TCM), továbbá olyan népszerű rajzfilmes csatornák, mint a Cartoon Network és az Adult Swim, , illetve az ismeretterjesztő Discovery Channel és az Animal Planet, nem legutolsó sorban pedig a világ legismertebb hírcsatornája, a CNN.

A médiaóriás élére David Zaslav került, és amióta ő irányítja a vállalatot, sorra érkeznek a nézőket nem éppen jól érintő bejelentések, amik alapvetően három dolgot céloznak: költségeket csökkenteni, kiszórni a műsorprogramból minden tartalmat, amit az előfizetők nem fogyasztanak, és valahogy gatyába rázni ezt az óriásira hízott portfóliót.

Így történhetett az, hogy az elmúlt években teljesen leforgott filmeke kukáztak (Batgirl), vagy leállították a gyártásukat, az európai tartalomgyártást teljesen megszűntették, rengeteg tartalom pedig egyszerűen lekerült a HBO Max oldalálól. Köztük volt a hazai gyártású Besúgó is, ami azóta a SkyShowtime oldalán érhető el. A Warner Bros. Discovery-nek a mozival is meggyűlt a baja, megpróbálkoztak a párhuzamos mozis és streaminges bemutatókkal, de a dolog olyan rosszul sült el, hogy az anyagi veszteségeken túl például Christoper Nolant is elvesztették, aki az Oppenheimert megelőzően minden filmjét a Warner égisze alatt forgatta le.

A legutóbbi hír az volt, hogy a HBO Max megszűnik, és egyszerűen Max névre fog hallgatni, a HBO csak egy kis szelete lesz a streaming platformnak, valahogy úgy, mint ahogy a Disney+ próbálja beosztani a kategóriákat. Kicsit olyan ez, mintha újra feltatálnák a kábeltévés előfizetést, hiszen idővel a szolgáltatásokat különböző méretű csomagokba tudják pakolni.

A legfrissebb hír, hogy tovább folytatódik a portfólió áramvonalasítása, ezúttal a kábelcsatornás csomagon karcsúsítanak a WBD-nél. Ennek köszönhetően a Discovery Scivence és a Discovery Turbo Extra (DTX) is megszűnik, nem csak nálunk, hanem az egész régióban. A Közép- és Kelet-Európai térségben, Délkelet-Európa egyes államaiban, A Közel-Keleten, Törökországban és a balti államokban is - írja a Media1.

A két csatorna az idei év végéig lesz elérhető. A Warner a csatornakínálat és portfólió optimalizálására hivatkozott magyarázatában.

A Warner Bros Discovery magyarországi képviseletének pr-menedzsere, Pinczés-Pressing Ádám ugyanakkor megnyugattta a a megszűnőés előtt álló csatornák nézőit, hogy a legkedveltebb műsorok továbbra is elérhetőek lesznek más kiemelt csatornákon - hogy pontosan melyiken, arról még nincs hír, de ezek közé tartozik a

Kindig Customs

Autókereskedők (Wheeler Dealers)

Hogyan készült? (How It’s Made és a How Do They Do It)

Magyarországon kívül továbbá Románia, Csehország, Szlovákia, Bulgária, Szerbia, Szlovénia, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Montenegró, Macedónia, Albánia, Görögország, Ciprus, Málta, Izrael, Lettország, Litvánia, Észtország, Törökország, Irán ,Libanon, Palesztina, Tunézia, Algéria, Irak, Líbia, Katar, Egyesült Arab Emírségek, Bahrein, Jordánia, Marokkó és Szaud-Arábia lesz kénytelen búcúst venni a két tematikus csatornától.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás