promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jelentős változást jelentett be az HBO vezetősége, mely minden magyar előfizetőt érint

Jelentős változást jelentett be az HBO vezetősége, mely minden magyar előfizetőt érint

Élet

Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Jövő évtől teljesen megújul az HBO Magyarországon.

Világszerte és Magyarországon is egyre nagyobb teret hódítanak maguknak a különféle streaming platformok, melyeknek népszerűsége a Covid-járvány csillapodása óta is töretlennek látszik. A pandémia hozta előtérbe ezeket a filmes felületeket, hiszen a mozik zárva voltak, de igény meg volt a jó filmekre, sorozatokra. Akkoriban ha egy filmnek aktuális lett volna mozipremierje, azt áthelyezték az adott streaming-platformra és már nézhették is az emberek, hódolva az otthoni moziélménynek. 

Itthon az HBO Max, a Netflix, a Disney +, Apple TV, Amazon Prime Video és a SkyShowtime paltformok érhetőek el havi előfizetésért cserébe. Az HBO már 1991-től kezdve jelen van Magyarországon, és megunhatatlanul népszerűnek tűnik a mai napig, a magyar háztartások egyik kedvence.

Az Warner Bros Discovery vezérigazgatója, Jamie Cooke, aki Közép- és Kelet-Európában, a Baltikumban, a Közel-Keleten, Dél-Európában és Törökországban uralja a Warnert mesélt pár jövőbeni újításról az HBO-t (is) illetően - írja a Pénzcentrum. 

Jó hír például, hogy az HBO Max a közeljövőben nem fog drágulni Magyarországon, de a saját gyártású sorozatok eltűnnek róla és jövő év elejétől össze lesz vonva a Discovery +-szal. 

"Nem arról van szó, hogy az egyik platform felváltja a másikat. Mint említettem, arra készülünk, hogy egy globális streaming-platformot hozunk létre, amely egyesíti majd az HBO Max tartalmait és a discovery+ kedvenceit egy felhasználói felületen. Az HBO műsorokat, saját gyártású tartalmakat és mozifilmeket felvonultató HBO Max vezet a dedikált tartalomfogyasztásban, ami új előfizetőket hoz, míg a discovery+ jár élen az előfizetők megtartásában azzal, hogy az emberek órákon keresztül nézik. Emellett globálisan ismert brandek, franchise-ok, sorozatok és karakterek világszínvonalú tárházával rendelkezünk, és mindez a jövőbeli, továbbfejlesztett szolgáltatásunkkal kiegészülve páratlan élményt nyújt majd."

Jamie Cooke azt is elárulta, hogy mi az oka anna, hogy szükséges volt a saját gyártású produkciókkal (pl. A besúgó) leállni az HBO-nak. 

"Tavaly, amikor összevontuk a WarnerMediát és a Discoveryt, hogy létrehozzunk egy új vállalatot, nehéz döntéseket kellett meghoznunk, amelyekbe beletartozott, hogy bizonyos tartalmak prioritást kaptak másokkal szemben. Elengedhetetlen volt, hogy áttekintsük az összes saját gyártású tartalmunkat, hogy a megfelelő válogatást kínálhassuk a közönségünknek. És bár valóban nem készítünk több fikciós saját tartalmat Magyarországon, dokumentumfilmeket továbbra is gyártunk az egész közép-kelet-európai régióban. Emellett folytatjuk a prémium HBO tartalmak gyártását az Egyesült Államokban, Latin-Amerikában, Ázsiában és több európai országban, köztük Spanyolországban és Franciaországban. Ezek a címek óriási népszerűségnek örvendenek, a The Last of Us például az HBO Max történetének legnézettebb tartalma lett Magyarországon."

 

Jamie Cooke azt is eárulta, hogy Magyarországon kiemelten fontos a szinkron, ezért a Warnernél és az HBO-nál kiemelten figyelnek arra, hogy a magyaroknak gyártott műsorokat minél előbb leszinkronizálják. Ennek a kényelemnek azért hátulütője is van. Magyarország ugyanis élen jár Európában a legkevésbé képes idegen nyelven beszélni országok között. 

Borítókép:  Illusztráció / Profimedia

Hasonló tartalmak

Galéria - Van képünk hozzá

Színes

Tech & Tudomány

Helyi Hírek

Időjárás