promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jelentős változást jelentett be az HBO vezetősége, mely minden magyar előfizetőt érint
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Jövő évtől teljesen megújul az HBO Magyarországon.

Világszerte és Magyarországon is egyre nagyobb teret hódítanak maguknak a különféle streaming platformok, melyeknek népszerűsége a Covid-járvány csillapodása óta is töretlennek látszik. A pandémia hozta előtérbe ezeket a filmes felületeket, hiszen a mozik zárva voltak, de igény meg volt a jó filmekre, sorozatokra. Akkoriban ha egy filmnek aktuális lett volna mozipremierje, azt áthelyezték az adott streaming-platformra és már nézhették is az emberek, hódolva az otthoni moziélménynek. 

Itthon az HBO Max, a Netflix, a Disney +, Apple TV, Amazon Prime Video és a SkyShowtime paltformok érhetőek el havi előfizetésért cserébe. Az HBO már 1991-től kezdve jelen van Magyarországon, és megunhatatlanul népszerűnek tűnik a mai napig, a magyar háztartások egyik kedvence.

Az Warner Bros Discovery vezérigazgatója, Jamie Cooke, aki Közép- és Kelet-Európában, a Baltikumban, a Közel-Keleten, Dél-Európában és Törökországban uralja a Warnert mesélt pár jövőbeni újításról az HBO-t (is) illetően - írja a Pénzcentrum. 

Jó hír például, hogy az HBO Max a közeljövőben nem fog drágulni Magyarországon, de a saját gyártású sorozatok eltűnnek róla és jövő év elejétől össze lesz vonva a Discovery +-szal. 

"Nem arról van szó, hogy az egyik platform felváltja a másikat. Mint említettem, arra készülünk, hogy egy globális streaming-platformot hozunk létre, amely egyesíti majd az HBO Max tartalmait és a discovery+ kedvenceit egy felhasználói felületen. Az HBO műsorokat, saját gyártású tartalmakat és mozifilmeket felvonultató HBO Max vezet a dedikált tartalomfogyasztásban, ami új előfizetőket hoz, míg a discovery+ jár élen az előfizetők megtartásában azzal, hogy az emberek órákon keresztül nézik. Emellett globálisan ismert brandek, franchise-ok, sorozatok és karakterek világszínvonalú tárházával rendelkezünk, és mindez a jövőbeli, továbbfejlesztett szolgáltatásunkkal kiegészülve páratlan élményt nyújt majd."

Jamie Cooke azt is elárulta, hogy mi az oka anna, hogy szükséges volt a saját gyártású produkciókkal (pl. A besúgó) leállni az HBO-nak. 

"Tavaly, amikor összevontuk a WarnerMediát és a Discoveryt, hogy létrehozzunk egy új vállalatot, nehéz döntéseket kellett meghoznunk, amelyekbe beletartozott, hogy bizonyos tartalmak prioritást kaptak másokkal szemben. Elengedhetetlen volt, hogy áttekintsük az összes saját gyártású tartalmunkat, hogy a megfelelő válogatást kínálhassuk a közönségünknek. És bár valóban nem készítünk több fikciós saját tartalmat Magyarországon, dokumentumfilmeket továbbra is gyártunk az egész közép-kelet-európai régióban. Emellett folytatjuk a prémium HBO tartalmak gyártását az Egyesült Államokban, Latin-Amerikában, Ázsiában és több európai országban, köztük Spanyolországban és Franciaországban. Ezek a címek óriási népszerűségnek örvendenek, a The Last of Us például az HBO Max történetének legnézettebb tartalma lett Magyarországon."

 

Jamie Cooke azt is eárulta, hogy Magyarországon kiemelten fontos a szinkron, ezért a Warnernél és az HBO-nál kiemelten figyelnek arra, hogy a magyaroknak gyártott műsorokat minél előbb leszinkronizálják. Ennek a kényelemnek azért hátulütője is van. Magyarország ugyanis élen jár Európában a legkevésbé képes idegen nyelven beszélni országok között. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás