promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A magyar lottósorsoláson súlyos gikszer ütött be – a gépnek nagyon nem tetszett a nyerőszám, így inkább visszahúzta
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az is elég ritka eset, hogy Magyarországon közbe kell lépnie a sorsolási bizottság elnökének.

Magyarországon ismét indul a lottóhét, szóval nem árt jól megálmodni a nyerőszámokat. Holnap már a Skandináv lottó főnyereménye miatt izgulhatnak sokan hazánkban, ahol ismét a gépi, valamint a kézi sorsoláson is kihúzzák azt a hét számot, ami megváltoztathatja egy szerencsés életét. Ott a főnyeremény régóta gyarapodik, és már 404 millió forintot vihet haza valaki. A Skandináv lottón nyertes szelvény öt sorsolás óta nem volt.

A hatos lottón legutóbb ötven ember volt közel a főnyereményhez, de nekik csak ötösük volt. Itt jóval kevesebb, „mindössze” 300 millió forint jár a telitalálatos szelvényért.

Nem is olyan rég, pontosabban a 17. héten kettő kellett osztani az ötös lottó egyik gigászi főnyereményét Magyarországon.

Két szerencsésnek is telitalálata lett, ők így egyenként 2 milliárd 308 millió 107 ezer forintot vihettek haza, na meg némi aprót is kaptak hozzá.

Érdekesség, hogy a múltkori ötös lottó sorsolásnál is két szerencsés találta el mind az öt számot a 42. héten. Innen is látható, hogy milyen régóta gyűlt a főnyeremény. Aki az ötös lottó mellett teszi le a voksát a héten, az 505 millió forintot vihet haza. A 19-ik héten 11 ember volt közel a telitalálathoz, ők több mint 4 millió forinttal vigasztalódhattak.

Sokan kérdezik, hogy mi értelme van például a közjegyzőnek, vagy a bizottság elnökének Szerencsejáték Zrt. sorsolásain, és sok kommentelő persze hozzáteszi, hogy ott álldogálni ő is tudna. Tényleg ritka az olyan eset, amikor ők szerepet kapnak, de volt már rá példa a magyarországi televíziózás történetében. Persze azt is tegyük hozzá, hogy a számhúzás előkészületénél is fontos feladatuk van, hogy minden a helyén legyen.

Alaposan visszamegyünk a múltba, amikor a telelottó sorsoláson egy súlyos gikszer ütött be. Itt bizony a sorsolási bizottság elnökének kellett döntenie arról, hogy mi legyen a folytatásban, mivel a harmadik számnál úgy döntött a sorsológép, hogy azt visszahúzza. Hogy mi történt ezután, azt a videóban nézhetitek meg.

Akkor éppen 115 millió forint volt a főnyeremény, amiből az akkori időben azért szépen lehetett költekezni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás