promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Érdemes figyelni: csalók élnek vissza a Lidl nevével
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem fog járni az ingyen vízforraló és porszívó senkinek, maximum az adatait lopják el.

Egyre több lesz az internetes csalás, és a számuk nem is fog visszaszorulni, amíg az emberek beveszik őket. Az első és legalapvetőbb szabály, hogy senkinek se adjuk ki az adatainkat. Nem olyan rég a Nyerő Páros sztárjának a nevével éltek vissza adathalászok egy kamuprofillal.

Nem újdonság a telefonos csalás sem. Az ismeretlen és külföldi számokat nem érdemes visszahívni – akinek fontos mondandója van, az több csatornán, és SMS-ben is el tud minket érni.

A csalók azt is sokszor bevetik, hogy valamilyen nagyobb cég mögé rejtőznek el. Most éppen a Lidl nevével élnek vissza, így az áruházlánc közleményt adott ki:

„Az utóbbi időszakban sajnos ismét több olyan hamis Facebook és Instagram profilra és nyereményjátékra hívták fel a figyelmünket, melyben a Lidl nevét, valamint logóját megtévesztési szándékkal használták fel. Szeretnénk felhívni a figyelmeteket, hogy a Smeg vízforralót és a Dyson porszívót ígérő hirdetések #NEM tőlünk származnak!”

- írták a Facebook oldalukon. A Lidl adott néhány jó tanácsot is, hogy mire érdemes figyelni a közösségi oldalakon.

  • Keresd a kék pipát! Ez jelzi azt, hogy a Facebook és az Instagram által hitelesített, ellenőrzött profilról van szó.
  • Ha gyanús az oldal, ellenőrizd a nevét! Oldalaink hivatalos neve: Facebook – @LidlMagyarorszag; Instagram – @lidlhu
  • Amennyiben úgy gondolod, hogy hamis oldallal, átveréssel találkoztál, jelentsd a Facebook vagy az Instagram felé, hiszen ezzel másokat is megvédhetsz attól, hogy csalás áldozatai legyenek.
  • Ha egy oldaltól olyan személyes megkeresést kapsz, amire nem számítottál, semmiképp ne válaszolj/reagálj rá, amíg nem ellenőrizted a forrás hitelességét!

Szóval érdemes mindig nyitott szemmel járni. Akiben benne van a rutin, az már nem fog bedőlni semmi ilyesminek egy idő után.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás