promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kvíz: 1000 éves, ősi magyar nevek, vajon felismered, hogy férfiaknak vagy nőknek adták ezeket? Meg fogsz lepődni a válaszokon
Borítókép:  irenne56 / Pixabay.com
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kicsit visszarévedünk a távoli múltba, és megnézzük, milyen neveket adtak gyermekeiknek az ősök.

Több mint 1000 évvel ezelőtt őseink belovagoltak a Kárpát-medencébe, és szépen lassan birtokukba vették az egész területet. A magyar történelem bővelkedik véres belháborúkban, viszályokban és elképesztő fordulatokban. Valószínűleg a legnagyobb történelmi személyiségek neveit mindenki ismeri, tudjuk, hogy ki volt Vajk, ki volt Aba Sámuel, vagy éppen álmunkból is felkejtve azonnal elmondjuk a hét vezér neveit.

Előd, Álmos, Ond, Kond, Tas, Huba, Töhötöm.

Lehel kürtje is simán az eszünkbe jut. Valószínűleg még Emesét és az ő híres álmát is ismerjük. Azonban kérdés, hogy tudunk-e még ezek mellett is felsorolni nagyon régi, ősi magyar neveket, mondjuk a honfoglalás korából.

Mostani kvízünkben 10 gyönyörű régi keresztnevet hoztunk nektek, arra vagyunk kíváncsiak, vajon kitaláljátok-e, hogy férfi vagy női nevekről van-e szó.

Kvízre fel!

Ha kíváncsiak vagytok az ősi magyar nevekre a Névnaplap-on rengeteg ősi nevet találhattok még, itt egy nagyszerű gyűjtés a férfi, és itt egy nagyszerű gyűjtés a régi női nevekből is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás