promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Borzalmas veszély fenyegeti a Dunában fürdőző kutyákat! Ha teheted, inkább máshol hűsítsd le a házikedvencedet!
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A MancsMűvek Facebook-oldal figyelmeztette a kutyásokat, hogy most egy ideig ne fürdessék kedvencüket a Dunában.

Érthető az aggodalom, hiszen néhány nappal korábban 400 köbméternyi fermentációs hulladék ömlött a Garam folyóba, amely Esztergomnál folyik a Dunába, így annak magyarországi szakasza is komoly veszélyben van. A vízben rengeteg hal elpusztult, köztük számos veszélyeztetett faj is.

A Duna mentén rengeteg kutyabarát fürdőhely található, azonban a MancsMűvek most mégis arra kéri a gazdikat, hogy ne engedjék a kutyákat fürdeni és inni a Duna vizéből. 

Az oldal arra is kitér, hogy az apadó Duna amúgy is sokkal szennyezettebb most, mint az áradások előtt, és mindenkit megkérnek, hogy ha lehet, inkább otthon enyhítsék a kiskedvencek melegét. Jó megoldás lehet a kerti medencézés, vagy akár a langyos vizes lemosás. 

A Blikk megkérdezett egy szakértőt is a Duna szennyezettségének kapcsán, aki a lapnak elmondta, hogy:

A folyóban jelenleg semmilyen vízszennyezés sincsen. A szlovák kollégák jelezték, hogy már Garam folyó alsó szakaszán sem volt kimutatható a szennyezés. A Dunában pedig több ezerszeresen hígul fel a víz, amikor beleér. Egészen pontosan ezen a szakaszon háromezer köbméter a vízhozam másodpercenként. Tehát nincs szükség semmilyen készültségre itthon ezzel kapcsolatosan. 

- mondta Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás