promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szennyezett étel került az Aldi polcaira – azonnal vidd vissza, ha vettél belőle!
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A NÉBIH honlapján olvasható figyelmeztetés szerint nem szabad elfogyasztani egy azóta már visszahívott, szennyezett terméket, ami az Aldi polcain volt megtalálható.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) tájékoztatásából kiderül, hogy van egy müzli, ami „etilén-oxid szennyezettség” miatt visszahívásra került. A terméket nem szabad elfogyasztani, így akinek van belőle, az minél hamarabb vigye vissza oda, ahol megvásárolta, és visszakapja a vételárat még blokk nélkül is. Az Aldi üzleteiben került értékesítésre a visszahívott termék, ami azóta lekerült a polcokról.

Az etilén-oxidról több információ is megtalálhatók a NÉBIH honlapján, amiből kiderül, hogy valóban komoly dologról van szó:

„Az etilén-oxid egy szintetikusan előállított gáz, használják intermedierként más szerves anyagok előállítására (pl. etilén glikol), orvosi berendezések sterilizálására és egyes országokban fűszerek és egyéb termények esetén rovarölő szerként, valamint fertőtlenítésére (pl. Indiában a szezámmagot Salmonella ellen). Az Európai Unióban az etilén-oxid hatóanyag felhasználása tilos. Az etilén-oxid hosszútávú rendszeres fogyasztása megnövelheti egyes daganatos betegségek kialakulásának kockázatát (genotoxikus karcinogén). Az Európai Unióban a termények etilén-oxid tartalmára szigorú határérték van érvényben, amely a legkisebb , már mérhető mennyiségnek felel meg.”

Ezek a visszahívott termék jellemzői:

  • Termék megnevezése: Natur Aktiv Bio Basis Müsli 5-Korn-Mix
  • Minőségmegőrzési idő: 2021.08.26. (26.08.2021)
  • Származási ország: Németország
  • Forgalmazó: Aldi Magyarország Élelmiszer Bt.

Így néz ki a termék:


Kép: NÉBIH

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás