promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újra beindult a Balaton lejáratása, besokallt a helyi vállalkozó
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Dübörög ismét a Balaton lejáratása.

A Balaton drága, a Balaton kihalt, a Balatonra már csak a külföldi turisták mennek nyaralni. Ismerős ugye? Minden évben ugyanaz a nóta harsog, ahogy elkezdődik a szezon, újra beindul mindig a magyar tenger lejáratása. Mostanában leginkább arról megy a háborgás, hogy mennyire drága lett minden a balatoni büfékben, hogy már 1000 forint alatt nem kapni sima lángost, és a sajtos-tejfölös is 2000 forintba kerül.

Nem is olyan régen Osváth Zsolt Nagy Lángosa is megkapta ezt a kritikát, hogy túl drágán adja a lángost, de az az igazság, hogy Budapesten belül is vannak olyan népszerű egységek, ahol sokkal drágábban kapni a lángost, és mégis mindig zsúfolásig tele van; nemcsak külföldi turistákkal. Nem beszélve arról, hogy a belvárosi rendezvényeken - például a karácsonyi várásokban - is megveszik a lángost, pedig ott láttunk már olyat is, hogy 14 ezer forintot fizetett valaki érte.

A Balatonnal kapcsolatban most megint beindult a lejáratási dömping, újra azt hallani, hogy olyan drága minden a Balcsinál, hogy alig akar valaki a büfékben vásárolni, és hogy sok család azért megy inkább mondjuk Horvátországba nyaralni, mert a Balatonnál már nem jönnek ki 500-600 ezer forint alatt.

A sok álhír, valótlan állítás, és lejárató szándékkal publikált cikk miatt besokallt az egyik helyi vállalkozó, a Sam Ash kitalálója, aki régóta Balatonszemesen üzemelteti a büfékocsiját, emellett egy két apartmanos vendégházat is működtet. A férfi annak idején mikor hazaköltözött Skóciából, vett magának egy lakókocsit, amiből megcsinálta a saját kis büféjét, ahol már évek óta ugyanazon az árakon kínálja az ételeket és italokat a vendégeinek. Ezt pedig azért tudja megtenni, mert egyrészt nem kell bérleti díjat fizetnie, másrészt alkalmazottja sincsen, egyedül készít mindent.

Viszont elárulta, hogy azért olyan drága minden már a balatoni büfékben, mert a vállalkozók egyszerűen nem találnak olyan szakácsot vagy konyhai kisegítőt, akik ne jönnének el a nyugati bérezésnél kevesebb pénzért.

Példának okáért azt mondta, hogy ha mondjuk egy büfé üzemeltetőjének ott van egy nap 4 alkalmazottja, és mindegyik napi 25 ezer forintot keres, akkor az máris 100 ezer forint, emellé még jön a többmilliós bérleti díj, amit nem csak a szezon idejére kell kifizetniük, hanem az év többi részére is, ha nem akarják, hogy elvegyék tőlük a helyet, szóval ki lehet számolni, hogy hány 2000 forintos sajtos-tejfölös lángost kell eladniuk ahhoz, hogy legalább nullára jöjjenek ki.

Az pedig, hogy egy család szállása 600 ezer forintba kerülne, határozottan cáfolta, mert például ő maga is kevesebb, mint 30 ezer forintos napi áron adja ki az apartmanokat a balatonszemesi Sam Ash Vendégházban, amit körbe is kamerázott, hogy mindenki lássa, milyen jól felszerelt szálláshelyekről van szó - nemcsak mikró, sütő, hűtő, de klíma, televízió is van, emellett a kertben sütögető és jakuzzi is.

A balatonszemesi vállalkozó részletesen beszámol a valódi balatoni árakról az alábbi videóban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás