promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Román felirattal árulják a magyar Piros Aranyat az USA-ban, nem ez az egyetlen hasonló furcsaság

Román felirattal árulják a magyar Piros Aranyat az USA-ban, nem ez az egyetlen hasonló furcsaság

Borítókép:  YouTube / Tvrtko a Föld körül
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions

Érdekes párosítás, vajon miért így került a polcokra az itthon is kedvelt csemege?

A Piros Arany az egyik legsokoldalúbb hazai ételízesítő, rengetegen használják a mindennapokban és utólag is pikánssá lehet vele varázsolni a magyaros fogásokat. Nem meglepő tehát, hogy külföldön is igyekeznek népszerűsíteni.

Persze sok esetben a határainkon túl is a magyarok keresik a boltok polcain, és ha szerencséjük van, meg is találják – számos más itthoni termékkel együtt, legyen szó a különböző szalámikról, vagy éppen édességekről.

Többek között ezekről is szó esett Vujity Tvrtko csatornáján. Az ismert riporter arra kereste a válaszokat, hogy van-e egyáltalán magyar kolbász az Egyesült Államokban, és hogy hol lehet Floridában Túró Rudihoz jutni?

Csalódottan vette tudomásul, hogy Orlandóban szinte semmit nem kapott, egy kisváros bosnyák üzletében azonban szinte minden volt, amitől egy magyarnak azonnal felcsillanhat a szeme. Sőt, teljes Kelet-Európának, hiszen a legkülönfélébb csemegék is kaphatók voltak, amiket egy innen elszakadt az USA-ban kereshet.

Egy férfi azt is elmondta, hogy a magyar ínyencségek közül a tepertő, a füstölt szalonna, és a kolbász a legkeresettebb. De aki egy jó húslevest szeretne, az akár csigatésztát is talál!

Volt azonban egy igazán furcsa felismerés is a videóban, méghozzá a fentebb már említett Piros Arany kapcsán, miszerint bár magyar gyártású a termék és a márkanév is magyarul szerepel rajta, a „csemege” és a „csípős” már román nyelven íródott rá.

A Gulyáskrém néhány tubusánál már a márkanév sem magyar – utóbbi különlegességekre azonban vélhetően az lenne a magyarázat, hogy ezeket a termékeket alapvetően román exportra szánták, és onnan kerültek az amerikai-bosnyák kisboltba.