promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így mondja egy külföldi a hortobágyi kilenclyukú hidat, a matyó hímzést és a túró rudit
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy reptéren még a legnagyobb magyar sztárok is csak egyszerű átlagemberek a sok külföldi utas számára.

Mindig mókás pillanatokat okoz, ha egy külföldi a magyar szavakkal próbálkozik, hiszen a magyar nyelv egészen különleges helyet foglal el a világ nyelvei között, és kifejezetten nehéznek számít, nem csak a nyelvtan, hanem a hangképzés miatt is.

Előfordul azonban, hogy a külföldiek rácáfolnak az előzetes várakozásokra, és szinte tökéletes magyarsággal ejtenek ki tipikusan magyar szavakat. A Sztárok a reptéren pár nappal ezelőtti adásában ez is megtörtént, de mi csak most kaptuk fel rá a fejünket.

10 nap, 11 híresség, 11 munkakör. Aki eddig is követte a Sztárok a reptéren második évadát, azok nyilvánvalóan tisztában vannak azzal, hogy miről is van szó. 

A TV2 mókás műsorában a sztárok a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér különböző munkaköreit próbálják ki. A recept azonban korántsem annyira egyszerű, mert a résztvevőknek közben különféle mókás feladatot kellett megoldaniuk, a legutóbbi adásban például vizesflakonokkal rohangásztak fel-alá a reptéren.

A műsor legemlékezetesebb része (bár ki tudja, mit tartogat a még előttünk álló két rész, a műsornak ugyanis ezen a héten már vége is lesz, csupán két hétig tartott  ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, és jövő héten már Till Attila és a Kincskeresők váltja Bódi Sylviéket) azonban múlt hét csütörtökön történt, mikor a csapatok érdekes extra feladatot kaptak a műsorvezető Csutitól:

Nyolc hungarikumnak számító szót kellett megtanítaniuk helyesen kiejteni az útjukba eső külföldiekkel, melyek a következők voltak:

1. Túró rudi 2. Gulyás leves 3. Gundel palacsinta 4. Hortobágyi kilenclyukú híd 5. Matyó hímzés 6. Rubik-kocka 7. Téliszalámi 8. Országház

A játékosok ezek után kifejezetten olyan turistákat kerestek, akikről úgy gondolták, könnyebben boldogulnak velük, ha a kiejtést kell megtanítani. A magyar szavakat ugyanis utána fejből el kellett mondani! Lássuk hogy sikerült a feladvány:

Az egyik csapat rögtön időt vesztett azzal, hogy először magyarokhoz mentek oda, közben amásik csapat kifogott egy szemüveges úriembert, aki meglepő könnyedséggel vette az akadályokat. Nem is különösebben meglepő, hogy a lányok vagy a fiúk vették-e ügyesebben a "kiejtős akadályt".

Ettől még Korda Gyuri is csak elégedetten csettintene, és röptében elénekelné híres slágerét, aminek a klipjét egyébként nemrégiben ugyancsak a Liszt Ferenc reptéren forgatták újra:

Mit érdemes tudni a műsorról?

A tíz epizódból álló műsorban Bódi Sylvi, Gelencsér Timi, Győrfi Dániel, Kiss Virág, Kozma Dominik, Pásztor Anna, Somhegyi Krisztián, Sydney van den Bosch, Tápai Szabina és Zimány Linda két-két fős csapatokban dolgoznak a repülőtéren. A versenyzők célja, hogy a munkanap végén minél több kilométert gyűjtsenek, ami egy álomutazás távolságát határozza meg a fődíjként. A versenyzők nemcsak a kilométerekért, hanem a napi munkájuk minőségéért is jutalmakat kaphatnak. A nyertes csapatok kényelmes szállodai elhelyezést kapnak a repülőtéren, míg a vesztes csapatnak a terminálon kell aludnia. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás