promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyar szavakat próbált felolvasni egy olasz férfi, az egyik brutálisan kibabrált vele, teljesen kiakadt
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ez az olasz férfi is egy életre megtanulta, hogy a magyar nyelv az egyik legnehezebb az egész világon.

Azzal általában mindenhol egyetértenek, hogy a magyar nyelvnek rendkívül különleges a hangzása, viszont az is köztudott, hogy rettenetesen nehéz beszélni és megtanulni is. Amikor a turisták Magyarországra látogatnak, általában csak egyszerű szavakat próbálnak megtanulni, mint például a „köszönöm”, „szeretlek” vagy az „egészségedre”, de sokan nem mernek ennél jobban elmerülni a nyelvünkben.

Mindig érdekes hallani, ha esetleg egy külföldi megpróbál magyarul beszélni. Sokszor megmosolyogjuk őket, de el kell ismerni, hogy már a próbálkozás is hatalmas dolog, főleg egy ilyen elképesztően nehéz nyelvnél. Viszont az még keményebbé teszi a dolgot, ha valaki esetleg nem a hallás alapján próbálkozik meg a magyar nyelvvel, hanem írás alapján, ugyanis úgy még furcsábbak a szavaink.

Egy olasz férfi felrakott magáról egy videót az internetre, ahogy éppen magyar szavakat próbál felolvasni. Az elején még egész jól mentek neki az egyszerűbb szavak, mint például a „fiú” és a „lány”, majd bedurvult a dolog, és jött a „hiányérzet”, illetve egyebek között a „viszontlátásra” is, ami eléggé kifogott vele – de a leghosszabb szavunk, a „megszentségteleníthetetlenségeskedéseitekért” volt az, ami teljesen kiakasztotta őt.

Látni lehetett az olasz férfi arcán a frusztrációt és a kétségbeesést, mikor meglátta a különböző szavakat, de összességében egész jól teljesített. A „megszentségteleníthetetlenségeskedéseitekért” még a legtöbb magyaron is kifog, szóval egyáltalán nem kell szégyenkeznie, hiszen szép munkát végzett, és közben sikerült ismét bebizonyítani a világnak, hogy a magyar nyelv valóban hihetetlenül nehéz.

Itt lehet megtekinteni a mókás videót, amiben elhangzik pár káromkodás is angolul 1-1 magyar szó láttán:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás