promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyar káromkodáson ámulnak az amerikaiak, imádják, hogy minden helyzetben képesek vagyunk mocskosan beszélni
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Káromkodásban egyenesen verhetetlen a magyar nyelv.

A magyar kultúra rengeteg szempontból más, mint a többi, és ez egyből ki is ütközik, amikor esetleg egy külföldi hozzánk látogat. A turisták egyből észreveszik a helyi „furcsaságokat”, de persze a legtöbb dolog lenyűgözi őket, hiszen Magyarország egy elképesztően gyönyörű és különleges hely, ahol az emberek szeretnek bulizni, finomak az ételek, az italok, ráadásul még a hölgyek is bámulatosan szépek.

A magyar nyelv viszont kemény diónak számít a külföldiek számára, hiszen hiába hangzik jól, és hiába változatos, ha annyira nehéz, hogy nem tudják elsajátítani. Még az alap szavainkat is alig tudják kimondani, de ezzel nincs is semmi gond, hiszen köztudottan a mi nyelvünk a világ egyik legnehezebbje – nem meglepő, hogy az amerikaiakat is egyenesen ámulatba ejtik egyes kifejezéseink.

A minap felkerült az internetre egy videó, amiben arról beszél egy amerikai férfi, hogy mennyire imádja a magyarok „lesz*rom” hozzáállását, illetve azt, hogy ez mennyire érezhető a nyelvünkben is – főleg azért, mert még a legártatlanabb szituációkban is tudunk ízes káromkodással reagálni még úgy is, hogy az esetek többségében teljesen indokolatlan a csúnya beszéd.

A férfi a „rossz az idő” mondatot hozta fel példának, hiszen amíg a legtöbb másik nyelvben egyszerűen csak ezt mondják, ha nem megfelelő az időjárás, addig a magyarok olyan durván elkezdenek szitkozódni, ráadásul olyan természetességgel, hogy az egyenesen szórakoztató és hihetetlen az amerikaiak számára: mi általában azt mondjuk ilyenkor, hogy az idő „g*ci sz*r”.

Itt lehet megtekinteni a nagyon mókás és elgondolkodtató videót – de csak saját felelősségre, ugyanis akcentussal ugyan, de van benne káromkodás:

Egy másik videós is rávilágított arra elég mókás módon, hogy mennyire választékos a magyar nyelv:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás