promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Összegyűjtöttük a világ lefurcsább szokásait a nyilvános köpködéstől, a betiltott rágózásig – melyek ezek az országok?
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az utazás mindenki számára lenyűgöző élmény, de olykor trükkös helyzetekbe is keveredhetünk, főleg, ha a világ egy távoli országába látogatunk először.

A következő sorokban bemutatjuk a világ legfurcsább szokásait és szabályait, amelyek meglephetik, megnevettethetik vagy épp kényelmetlen helyzetbe hozhatják a turistákat.

Kína: nyilvános köpködés

Kína egyedi kulturális sajátosságokkal rendelkezik, köztük a nyilvános köpés szokásával. Bár az ország próbálja ezt visszaszorítani, sokan még mindig nem érzik kínosnak, hogy bármikor és bárhol köpjenek.

Kambodzsa: rántott tücsök uzsonnára

Kambodzsa egyedülálló ínyencségekkel várja a turistákat, köztük az utcai árusok által kínált rántott tücskökkel, amelyek annyira népszerűek, hogy az utcákon is árulják őket. 

Vietnám: utcai közlekedés rendőrökkel

Vietnam forgalma kihívást jelenthet, és az utcán való átkelés igazi küldetés lehet. Turisztikai rendőrök segítenek azonban az átkelésben, különféle helyeken, így az utazóknak nem kell az őrült forgalom közepén veszélyeztetniük magukat.

Japán: szemetesek tilalma

Japánban a nyilvános szemeteskukák hiánya az 1995-ös metróterrortámadáshoz kapcsolódik. Ennek ellenére az ország utcái meglepően tiszták, és a turisták gyakran hordják magukkal a szemetüket, míg nem érnek vissza a otthonukba.

Franciaország: zárva tarts

Franciaországban a hivatalos nyitvatartás mást jelent, mint máshol. A boltok és üzletek már korábban bezárnak, és még a friss pékáru is korán elfogy, mi el sem tudnánk képzelni ezt a furcsa fogyasztói szokást.

Spanyolország: koszos szalvéták

Spanyolországban a bárok tisztaságát gyakran a padlón heverő koszos szalvétákkal mérik. A szalvéta dobálás itt teljesen elfogadott és normális.

Szingapúr: tilalmak országa

Szingapúrban sok tilalom található, amelyek néha összezavarhatják az utazókat. Például a rágógumi használata vagy akár az utcán való szendvics evés is bírságot vonhat maga után.

Thaiföld: ladyboyok

Thaiföldön a ladyboyok, vagyis a transzneműek, szerves részét képezik a mindennapi életnek. Nemcsak a szórakozóhelyeken találkozhatunk velük, hanem akár egy bevásárlóközpontban vagy étteremben is, ez a fajta szexuális szokás teljesen a helyi kultúra része.

Ausztrália: mezítlábas emberek

Ausztráliában nem ritka látvány a mezítlábas emberek, különösen a kisvárosokban. Az ausztrálok könnyedén járnak cipő nélkül, akár a város utcáin, kávézókban vagy vasútállomásokon.

Kolumbia: hideg buszozás

Kolumbiában a buszokban mindig hideg van, függetlenül az időjárástól. Ezért az utazóknak érdemes hosszú ujjú inget és hálózsákot vinniük, hogy elkerüljék a fagyos élményt.

Ha megnéznél még egyéb fura szokásokat, az alábbi videót ne hagyd ki:

Forrás: Business Fondue

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás