promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási csalódás a Maldív-szigetek, lőttek az álomnyaralásnak: videóban szedte össze a 10 okot amiért rettenetes ez a kedvelt úti cél
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ezután te is kétszer átgondolod, hogy akarsz-e a Maldív-szigetekre menni: 10 okot is összeszedtek miért szörnyű ott nyaralni.

A Maldív-szigetek az egyik legvágyottabb úticél szinte minden ember fejében. Megtestesíti azt az egzotikumot és luxust, amit még mindannyian el tudunk képzelni, aminek a hallatán képek sokasága tódul az agyunkban és megjelennek az álomnyaralásunk kidolgozott részletei. A kék tenger, de nem ám csak simán kék, hanem a kéknek az az árnyalata, amilyet még festőpalettán is nehéz lenne kikeverni. A tengerbe benyúló nádtetős házikók (érdekesség, hogy ezek a sziget szinte legdrágább szállodái, a legtöbb szállás nem így néz ki, ezzel csak reklámozzák a Maldív életérzést), a koktélbárok, a vidám, barnára sült emberek, finom ételek, kellemes zene mind mind olyan mesebeli képet festenek, hogy kedvünk lenne az egész életünket felrúgni és minden ingóságunkat pénzzé tenni, hogy hátrahagyva mindent ott élhessünk.

Azonban az ennyire vágyott dolgoknak általában van egy hátulütője: akkora elvárásokat támasztunk a dologgal szembe, aminek a valóságban lehetetlen megfelelni, így gyakran csalódás lesz a vége a nagy találkozásnak, ha egyszer odajutunk. Nem kellett sokat keresgélni, hogy a Maldív-szigetekről is találjunk egy olyan összeállítást, amelyben 10 okot sorakoztatnak fel arra vonatkozóan, hogy miért is nem annyira mennyei az egész utazás, sőt: a videót elkészítő Hajnóczy Soma továbbmegy. Egyenesen szörnyű helynek titulálja mindenki kedvenc szigetét. A videó félig vicc, félig komoly, de valóban vannak elgondolkodtató dolgok benne.

Na de mi oka is lehet erre? Mutatjuk az okokat:

Az teljesen egyértelműnek tűnik, hogy messze van. Sokan azonban bele se gondolnak, hogy mennyire. Európán belül repülőgéppel nem nagyon vannak távolságok, a legmesszebbi helyre is maximum 4 óra repülőúttal el lehet érni. Ide azonban nincs közvetlen járat, ami átszállást jelent. Ez pedig, hacsak nem kockáztatjuk meg, hogy lekéssük a csatlakozást, akkor repülőtéren való várakozást. Ami pedig unalmas. És ezt oda és visszafele is átélhetjük. Biztos, hogy megéri?

A videóban kiemelik a nagyon erős napsugárzást, ami szintén tud kellemetlen perceket okozni: nyáron még az utcára lépéskor is ajánlott a megfelelő fényvédő termék használata, ha pedig huzamosabb ideig a napon vagyunk, akkor a saját egészségünket kockáztatjuk azzal, ha nem kenjük be magunkat. Ezt soha ne felejtsük el! A homok is nagyon fel tud forrósodni, így mindenképpen ajánlott a megfelelő, kényelmes lábbeli viselése a homokos parton is.

Szintén meglepő lehet a legtöbbször Európában nyaraló embereknek, hogy ezekben a vizekben bizony szép számmal élhetnek ragadozók. A videóban például remekül látszik, hogy egy emberek által könnyen megközelíthető helyen, a sekély vízben csak úgy hemzsegnek a cápák. Itt komolyan kell venni a biztonsági előírásokat, különben könnyen lehet, hogy az lesz az utolsó nyaralásunk.

A többi indokot a videóban megtalálod, kéretik kellő humorral kezelni, a tanulságokat pedig levonni belőle:

Ezek lennének tehát az okok, amiket mindenképpen számításba kell venni egy Maldív-szigeteki nyaralás megtervezésénél. Téged eltántorított valamelyik, vagy továbbra is szívesen megnéznéd a Maldív-szigeteket?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás