promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gigaolcsó ázsiai repülőjegy 25 ezer Forint alatt - hihetetlen, de ennyiért már elutazhatsz életed legnagyobb kalandjára
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Érdemes folyamatosan böngészni a repülőjegyeket árusító oldalakat, mivel időnként lehengerlően jó árakkal találhatjuk szembe magunkat. Mostani cikkünkben is egy ilyen lehetőségre szeretnénk felhívni a figyelmeteket.

Utazni szinte mindenki szeret, azonban a legtöbb ember nem teheti meg, hogy egy egy kiruccanásra több százezer forintot költsön el. Ebben próbálunk segíteni olvasóinknak és elvégezzük helyettük mi a kutatómunkát.

A mostani találatunk egy igazán egzotikus, gyönyörű és sokak számára valószínűleg ismeretlen város: Dammám.

Június 4-11-ig 24415 Forintért, június 7-14-ig 24188 Forintért, június 11-18-ig 23499 Forintért utazhatunk oda-vissza, Budapestről.

Fontosabb információk: Szaúd-Arábiában található, a lakossága nagyjából 1,3 millió fő és ezzel az ország 3. legnagyobb városa. Magyarországról a repülési idő 5 óra 10 perc.

Már a reptérre megérkezve egzotikus látvány fogad minket:

Hatalmas kikötőváros, a szaúdi olajipar adminisztratív központja, így felfoghatatlan gazdagsággal találkozhatunk ott. Májustól októberig 35 fok feletti a hőmérséklet és nagyon magas a páratartalom, erre érdemes felkészülni.

Az ide látogatók főleg strandolni érkeznek, mivel túl sok látványossággal ez a város nem szolgálhat, azonban itt található az ország egyik legszebb strandja, a Half Moon Bay. A Vörös-tenger ezen része rengeteg búvárkodni vágyót vonz, azonban a snorkelezés is csodálatos élményeket tartogathat.

Amit szintén nem szabad kihagyni, azok a helyi piacok, ahol rengeteg friss, helyi, autentikus alapanyagot kóstolhatunk. A helyiek kedves elfoglaltsága a piknikezés, nyugodtan telepedjünk le mi is, akár a piacon vett finomságokkal.

Amennyiben van lehetőségünk, akkor menjünk el a szomszédos Bahrein városába. Ehhez egy 25 kilóméter hosszú híd vezet, melyet taxival 1, busszal 3 óra alatt lehet megtenni. Igen látványosnak ígérkezik.

A nőknek nem kötelező a fejkendő viselése, azonban a szolid ruházat mindenképpen ajánlott. Az angol tudásuk közepes, de inkább erre ne alapozzunk. A taxi megfizethető áron van. Szállást is viszonylag olcsón bérelhetünk, a legnagyobb szállásfoglaló oldalon utánanézve egy hétre már 100 ezer forint alatt találtunk hotelt.

Amire mindenképpen érdemes figyelni, hogy a beutazáshoz vízum szükséges, melyet egyszerű beszerezni, azonban fizetni kell érte, illetve az országban az alkoholfogyasztást böntönbüntetéssel szankcionálják. Ezt mindenképpen tartsuk be!

Reméljük, hogy hasznos volt ez a cikk és ha van lehetőséged, akkor mindenképp használd ki ezt a júniusi árzuhanást, hogy meglátogathass egy ilyen csodálatos kultúrával rendelkező országot!

*Az árakat ismét a pelikan.hu oldalon néztük és azok a cikkünk megjelenésének napján voltak érvényesek.

Forrás: utikritika.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás