promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Több marad a pénztárcádban  - A legtöbb magyar nem is gondol erre az olcsó tengerparti úticélra
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az infláció árnyékában sajnos egyre több családnak okoz gondot a jól megérdemelt nyári nyaralás megszervezése, így érdemes átgondolni, hogy a megszokott, azonban egyre dráguló ismert üdülők helyett új országokat fedezzünk fel.

Ehhez nem is kell túl messzire menni, ugyanis a közkedvelt Görögországnál közelebb, Albániában igazán gyönyörű tengerpartokat találni. A víz kristálytiszta, a part aranyhomokos, a szolgáltatószektor pedig teljes mértékben berendezkedett a kalandor utazók fogadására. Amennyiben nem szeretjük a zsúfolt, turistákkal tömött helyeket, akkor szintén nagyon ajánlom ezt a meseszép országot, mivel nem sokan fedezték fel eddig a természeti kincsekben bővelkedő tájait.

Megközelítés szempontjából előnyös helyről beszélünk, ugyanis a legmesszebbi pontja is elérhető 15 óra alatt autóval (ez elsőre talán soknak tűnhet, azonban két sofőrrel, vagy akár egy beiktatott tranzit szállással könnyedén megoldható), illetve a repülés szerelmesei is kedvező konstrukcióval tudnak kiutazni, akár főszezonban is.

Az árak is igen kedvezően alakulnak a környező országokhoz (illetve Magyarországhoz) képest, így költőpénz tekintetében is több marad a zsebünkben.

Ha pedig az országra rákeresve elvesznénk a remek ajánlatok között, ajánlunk három (na jó, kicsit csalunk, öt) várost, amivel biztosan nem lőhetünk mellé és minden korosztály imádni fogja!

Ksamili-szigetek

Szokás az albán Bora-Borának is nevezni és azt hiszem, ezzel mindent el is modtam arról, hogy mire számítson az, aki ide utazik.
A hely különlegessége 4 kis sziget, amelyeket körbe lehet úszni, de csónakot is bérelhetünk, ami remek szórakozást nyújt az egész családnak.
Snorkelezésre (sekély vízben búvárszemüvegben történő úszás) is kiváló, mivel igen gazdag az élővilága, így kicsiknek és nagyoknak több napnyi elfoglatságot tartogat a vízben úszkálás.
Itt több hotel és étterem is található, így a szállás és az étkezés megoldható helyben.

Tirana

Ha Albániáról és nyaralásról beszélünk, akkor muszáj megemlíteni az ország fővárosát, Tiranát is. Itt található az ország (egyik) reptere, így mindenképpen nagyobb volumenű, mint egy szokásos tengerparti üdülőfalu.
Itt lehetőségünk van múzeumlátogatásra, több templomot és mecsetet is megcsodálhatunk, felmászhatunk a közelben lévő Dajti-hegyre, illetve Kruja városába átruccanva (20 perc autóval) egy igazi keleties hangulatú bazárt is meglátogathatunk.

Butrin, Gijokastra, Berat

A fenti három várost az UNESCO világörökségi helyszínnek nyilvánította, így akik jobban szeretik az aktív pihenést és a nyaralásukat főként városnézéssel töltenék, azok is biztosan találnak magukak elfoglaltságot Albániában.

Ha még nincs lefoglalt úticél és nyitottak vagyunk az újdonságokra, akkor mindenképpen javasolnám, hogy idén vegyük az irányt Albánia felé, ahol garantált, hogy csodálatos élményekben lesz részünk!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás