promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hüledeznek a külföldiek ezektől a magyar szokásoktól, megrázónak és furcsának találják őket
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A külföldieket megrázza vagy ámulatba ejti ez a 10 dolog, ami Magyarországra jellemző.

Magyarország egy csodálatos ország, csodálatos kultúrával, csodálatos nyelvvel, szokásokkal, épületekkel, tájakkal. Ebben a külföldiek is egyetértenek velünk - bárki látogat ide hozzánk, mindig ódákat zeng utána kis hazánkról. A Dűne: Második rész sztárja például gyakran járt el kirándulni színésztársával, mikor nálunk forgatták Denis Villeneuve nagyszabású sci-fijének folytatását, és csupa dicsérő szóval illette Magyarországot, mikor a világpremieren kérdezték.

Magyarország minden szempontból ámulatba ejti a külföldieket, bár vannak olyan szokások, ételek, és egyéb ránk jellemző dolgok, amik a turisták szerint megrázó vagy bizarr, számukra teljesen érthetetlen is lehet. Korábban írtunk már arról, hogy a pálinkát például sokan meg sem bírják inni. Míg Freddie Mercury annak idején dicshimnuszt zengett a pálinkáról, a legtöbb külföldi ahogy belekóstol, már fanyalogva köpi is ki.

Mi most hoztunk nektek 10 olyan magyar szokást, illetve olyan tipikusan magyar dolgot, ami a külföldiek szerint ámulatba ejtő, furcsa, megrázó, szokatlan, érthetetlen - megtudhatjátok például, hogy mit gondolnak a magyar húsvétról, a bográcsról, vagy hogy mit mond nekik a hurka.

Ezeket egy szavazásban fogjuk felsorakoztatni, így ti is véleményt tudtok majd formálni egy-egy szokásunkról. Mindegyiknél nyomjatok majd egy igent vagy egy nemet attól függően, hogy az adott szokást vagy az adott finomságot ti szeretitek-e, támogatjátok-e, tartjátok-e, vagy pedig nem. Ez ugyebár attól függ, hogy miről is van szó az adott "szokásnál", de egy igennel vagy egy nemmel mindenki el tudja dönteni egyszerűen, hogy az őt érdekli és szereti-e, vagy sem.

Jöjjön tehát 10 magyar dolog, amiről a külföldiek sokszor beszélnek!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás