promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Dicshimnuszt zengenek Amerikában erről a magyar nagyvárosról, most mindenki erről áradozik a tengerentúlon
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Magyarországtól hangos megint Amerika, ennek a városnak a nevét harsogják.

Magyarország valahogy mindig ott van a figyelem középpontjában. Vagy a különleges, ám de nehéz nyelvünkkel, vagy az egyedi gasztrokultúránkkal, vagy azzal, hogy a hazai filmes szakemberek miként tudnak hozzájárulni egy hollywoodi produkció sikeréhez.

Jelenleg tarol a világ mozijaiban a Dűne: Második része, aminek egyes jeleneteit nálunk, Magyarországon forgatták - csakúgy, mint a 6 Oscar-díjjal jutalmazott első részt. A Timothée Chamalet és Zendaya főszereplésével készült sci-firől ódákat zengenek a kritikusok, és a nézők is elégedetten távoznak a mozikból; elképesztően magas értékeléseken áll mindenhol Denis Villeneuve alkotása.

Azonban, mint kiderült nem csak a filmes szakembereink járultak hozzá, hogy a Dűne: Második része olyan legyen, amilyen, hiszen a divatvilág is fontos szerepet játszott abban, hogy minden szempontból siker legyen. Ugyanis a fremeneket játszó színészeknek a Karma Pécsi Kesztyű gyártója készítette az egyedi stílusú kesztyűket - magyarán Zendaya, Javier Bardem, és Timothée Chamalet is olyan ruhadarabokat viselt a kezén, amit magyar szakember készítettek Pécsen.

Ezzel a cég megmutathatta, hogy a hétköznapi darabok mellett kreatív és extrém kesztyűk készítésére is képes. Mint azt a gyártók elárulták a GLAMOUR-magazinnak, a Dűne: Második rész kesztyűi olyan textilből készültek, amiből a színészek ruhái is; a jelmeztervező cég ugyanis elküldte nekik a felhasználandó anyagot, illetve az inspirációként szolgáló fotókat és tervrajzokat.

A pécsi cég mintegy 70-80 pár kesztyűt készített a filmhez, és nagyjából összesen 2,5-3 hetet dolgoztak rajta.

Ezen a képen meg is nézhetitek, hogy néznek ki a filmben ezek a kesztyűk:

(Fotó: Profimedia)

Szóval ha beültök majd ti is a Dűne: Második részre, akkor alaposan figyeljétek meg Zendaya és a többi fremen harcost alakító színész kezét, mert hazai gyártású kesztyűket viselnek - arra viszont ne számítsatok, hogy bármi magyarországi tájat felismertek jelenetekben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás