promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Titkos kétszintes pincerendszert nyitottak fel a Keleti Pályaudvarnál, de egy egész szoba is rejtve volt eddig az emberek fürkésző tekintete elől
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kitárták a Keleti Pályaudvar Titkok kamráját.

A legtöbben hajlamosak vagyunk rút mostohagyerekként tekinteni a pályaudvarainkra és tény és való: nehéz bennük meglátni a szépet. Sok kétes arc gyűjtőhelye ez, kéregetőké, hajléktalanoké, azonban mostani cikkünkben a Baross tér monumentális épületének szépségét próbáljuk bemutatni nektek, hogy ti is megismerjétek a Keleti pályaudvar szebbik arcát.

Kezdjük a tényekkel: ez Budapest legforgalmasabb pályaudvara, amit 1884 augusztus 16-án adtak át. Eredeti neve Központi indítóház volt, mostani nevét 1892-ben kapta. (Forrás: wikipedia.hu)

De nem a száraz tényekkel akarunk titeket untatni, hanem inkább mutatjuk azokat a mesebeli feltételeket, amiket magyarok és külföldiek készítettek, akik olyan szűrővel látták azt a méltatlanul lenézett helyet, ahogyan nekünk is kellene.

Az első felvételen egyből egy nagyon izgalmas, sokak számára ismeretlen helyiség található:

@agi.travels Jártál már a Keleti pályaudvar üzleti várótermében? Megéri első osztályú jegyet venni emiatt #utazás #utazásitippek #neked #nekedbe #foryou #foryoupage #magyartiktok #keletipalyaudvar #keletipalyaudvar #fyp #budapest Scott Joplin - The Entertainer - Amaze_In_Frames

Ez a Keleti pályaudvar üzleti váróterme, ahol egészen exkluzív és modern szolgáltatásokat vehetünk igénybe. Aki első osztályra szóló menetjegyet vesz, az ingyenes veheti igénybe ezt a várót, ahol többet között frissítőket és harapnivalókat is kínálnak az utasoknak.

Itt azért el lehet viselni egy kis MÁV-os késést nem igaz?

A következő felvételhez a szemeinket magasra és még annál is magasabbra kell emelni: itt ugyanis a videó készítője megmutatta a pályaudvar meseszép ólomüvegét, melyből több is megtalálható ott beépítve, de a mennyezet közeli freskóknak is csodájára járnának a külföldiek, ha egy kicsit jobban ismernék ezt a helyet. De szerintem nem csak a magam nevében beszélek, ha azt mondom, ezeket sok budapesti sem vette észre. Egy kis negatívat is írt, amelyben a levegőben terjengő szagot nehezményezi, de ez csak üröm az örömben.

A következő egészen szürreális videón egy zongorát láthatunk, melyen egy feldolgozásokkal foglalkozó zeneművész éppen egy Azahriah és Desh számot ad elő: a dallam gyönyörű, a szám felismerhető és ha mindig ilyen muzsikát hallanánk ott, akkor nekünk Mindegy is lenne, ha esetleg előfordul arra valami kevésbé szép dolog is.

Meg kell említeni egyébként, hogy a Keleti pályaudvarról indul az Advent expressz is, mely a díjnyertes, Európa szerte híres zágrábi karácsonyi vásárba biztosít közvetlen járatot.

Azonban nem csak a föld felett és a mennyezeten, hanem a pincében is csodás titkokat rejteget az épület: egy bátor urbexes most nyakába vette a helyet és minden apró résbe, repedésbe és lyukba bekamerázva egy olyan eddig ismeretlen alagút- és pincerendszert tárt fel, amelynek történelme egésze hihetetlen, hallgassátok meg:

Illetve mi lehetne nagyobb visszaigazolás arra, hogy valóban rengeteg fantázia van ebben a helyben, mint hogy a Netflix is igénybe vette az egyik sorozata készítéséhez. A videón láthatjuk, ahogy egy ódon vonat és rengeteg, korhű ruhába öltözött színész szaladgál a peronokon, ti tudjátok, hogy melyik alkotásban szerepelhetett?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás