promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lerombolták a kínai Nagy Fal egy részét, mert útban volt az építőmunkásoknak
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Építőmunkások visszafordíthatatlan kárt tettek a kínai Nagy Falban, amikor lerombolták egy részét, hogy lerövidítsék az utat.

A Shanxi tartományban két építőmunkás gondolt egy nagyot és egy kotrógép segítségével egyszerűen elbontotta a kínai Nagy Fal egy részét, hogy munkavégzés céljából át tudjanak haladni rajta és ne kelljen azt megkerülniük. A rendőrség azonnali nyomozásba kezdett, és a 32-es falnál gyanúsítottként elő is állított egy 38 éves férfit, valamint egy 55 éves nőt, akiket őrizetbe vettek. - írta meg a BBC.

A gyanúsítottak vallomásai szerint már volt a falon egy nagyobb rés, amit tovább tágítottak egészen addig, amíg markológépükkel átfértek rajta, azonban arra már nem gondoltak, hogy ezzel helyrehozhatatlan kárt okoznak.

A kínai Nagy Fal már így is rengeteg veszteséget szenvedett el az évek során és sajnos a Ming-dinasztia történelmi építményének ma már csak 8%-a pompázik eredeti állapotában. A két építőmunkás barbarizmusának köszönhetően most egy újabb rés tátong a világörökség részén.

Sajnos az évek alatt a Nagy Fal bizonyos falai és tornyai már így is eltűntek a Föld színéről és a turisták is rengeteg kárt tettek már bennük. Pedig a nagyjából Kr.e. 220-ban épült csoda úgy tűnt, hogy örökre fennmarad az utókornak. Habár voltak rendőrségi esetek, amikor többen kívántak magukévá tenni a Nagy Fal darabjait szuvenírként, ilyen bődületes esetet még nem hordott hátán a Föld. Remekül mutatja az ember tudatlanságából eredető szükségtelen rombolást, aminek példája szerint ne is nagyon lepődjünk meg azon, ha nem úgy fejlődnek a társadalmak, ahogy azt néhányan elvárják. Ezek az esetek csak azt erősítik, hogy valóban megérett az emberiség a pusztulásra, ahogyan azt sok apokaliptikus hangulatú fórumon is olvashattuk már.

Reméljük, hogy a két elkövető elnyeri méltó büntetését és lehetőség nyílik az okozott kár helyreállítására is valami csoda folytán.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás