promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Láttad már a kínai nagy fal két végét? – Mi most megmutatjuk
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A kínai nagy falnak ismerjük képekről majdnem mind a 10 000 kilométerét, de fogadjunk, hogy te sem ismered a két végét. Eleve nem is jut eszünkbe azon gondolkodni, hogyan nézhet ki a kínai nagy fal vége, vagy egyáltalán hol van a vége?

A kínai nagy fal lényegében nem is egy komplexum, hanem több különálló erődítmény összekötve a fallal. A falat különböző korokban, különböző dinasztiák építették. Az időszámításunk előtti, döngölt földből készült részek már nem állnak, csak amelyek már modern technikával készültek téglából.

A nagy fal kapcsán sok információnk van, főleg a hosszát illetően, de pontosat nem lehet kijelenteni. Adott mérések szerint 3000 kilométeres, de vannak olyan tanulmányok is, amelyek 10 000 kilométerre saccolják a hosszát. De egy biztos: ha a fal összes régi és később épült szakaszát összekötnénk, hosszabb lenne, mint az egyenlítő. Még manapság is fedeznek fel egy-egy új részt, legutóbb 2012-ben tártak fel egy 100 kilométeres szakaszt.

Na, de nézzük a két végpontját!

Keleti végpont

Ha a teljes falat nézzük, összesen 43 721 műemlék, azaz bástya, várárok, torony és erőd van rajta. A fal keleti vége látványosságnak számít, mivel a Sárga-tengerbe nyúlik be. Ez a pont Pekingtől csak 90 kilométerre van, így mindig sok a turista, aki csak azért érkezik ide, hogy a legnépszerűbb falszakaszt lássa.

Forrás: Profimedia

Nyugati falvég

A fal mindkét vége remek állapotban van, és kedvelt kirándulási célpont a Kínába utazó turisták körében. A nyugati vége a falnak azért különleges, mert nagyon közel van a mongol határhoz.

Forrás: Profimedia

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás