promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
10 hely a földön, ahova tilos az embereknek belépni, a magyarázattól ki fog rázni a hideg
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hacsak nem akarsz börtönbe kerülni, eltűnni nyomtalanul vagy meghalni, akkor kerüld el ezt a 10 helyet a földön.

1. Bohemian Grove, Kalifornia

Van egy hely a világban, pontosabban Kaliforniában, ahol a világ leggazdagabb, leghíresebb és leghatalmasabb emberei eljönnek kicsit kiengedni a gőzt. Állítólag itt vad bulik zajlanak, ahol nem vetik meg a hatalmasságok az alkoholt sem. A 2700 hektáros kemping Monte Rióban található, amely nem messze van San Franciscótól. Az összejövetelek meglehetősen történelmiek, hiszen 1872-ben kezdődtek a Vanity Fair magazin szerint. És ha bárki megpróbálna hívatlanul megjelenni, nagyon valószínű, hogy letartóztatnák birtokháborításért.

2. 51-es körzet, Nevada

Igen, igen. Az 51-es körzetről már mindenki hallott. Ha megpróbálsz belépni vagy az FBI, a CIA vagy az idegenek kapnak el.  Az 51-es körzet, amely a távoli Nevada sivatagban található, valójában nem jelenik meg egyetlen nyilvános amerikai kormányzati térképen sem, bár az épületek műholdfelvételeken is láthatók a history.com szerint.

Az összeesküvés-elméletek kutatói régóta feltételezik, hogy a kormány az 51-es körzetet használja földönkívüliekkel és űrhajóikkal való kísérletezésre. Az évek során a CIA, az Egyesült Államok légiereje és egy repülőgépipari vállalat is használta az 51-es körzetet kísérleti repülőgépek tesztrepüléseinek megállóhelyeként. Bármi legyen is, nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez a komplexum valószínűleg mindig megőrzi a titkait.

3. Lascaux-barlangok (Franciaország)

A Lascaux- barlangok eredeti barlangrajzokat őriznek, ami hatalmas érdeklődésnek örvendett hosszú évekig, azonban 1963-ban elzárták a nagyközönség elől. A jelentések szerint Lascaux naponta körülbelül 1500 látogatót fogadott, és az emberi leheletben lévő szén-dioxid hamarosan károsítani kezdte a híres paleolit ​​barlangfestményeket. Ma az eredeti Lascaux zárva van, és továbbra is szigorú megfigyelés alatt áll a helyszín megőrzése érdekében, így oda belépni nem engedélyezett.

4. Surtsey (egy izlandi sziget)

Ez a kis vulkáni sziget valójában egy hatalmas óceáni vulkánkitörés során jött létre 1963-ban. Tilos a látogatása, mivel tudósok tanulmányozzák, hogy megpróbálják megérteni, hogyan válhatna belőle élhető hely.

5. A tábla kápolnája (Etiópia)

Állítólag ebben a kápolnában található a frigyláda, és csak a láda őrzője léphet be, idegeneknek kizárt a látogatás.

6. Poveglia (Olaszország)

Poveglia, a Velence és Lido között elterülő parányi sziget állítólag kísértetjárta és a helyi önkormányzat állítólag kitiltotta a látogatókat. Na de nem azért mert kísértetek járnak arra, hanem mert korábban elmegyógyintézetnek állt ott, és állítólag betegek kínzására használták. Ma az egész sziget elhagyatott.  Az elmúlt években az olasz építész vállalkozók megpróbálták helyreállítani az egykori kórház épületét, de magyarázat nélkül hirtelen leálltak, így a helyiek azt feltételezték, hogy a sziget sötét erői űzték el őket. Magyarázat azonban a tilalomra nincs.

7. Niihau (egy hawaii sziget)

Niihaut Hawaii „tiltott szigetének” nevezték, mert éveken át senkit nem engedtek oda belépni. Nos, ez félig igaz. Mivel helikopterrel át lehet repülni a szigeten. A valódi magyarázat az az, hogy Niihau 1864 óta ugyanannak a családnak a magántulajdona.

8. Svalbard globális magtároló (Norvégia)

Ez az, aminek hangzik: egy valódi vetőmag tároló, amit úgy terveztek, hogy kiállja az idő próbáját és hosszú ideig tudja tárolni a magokat egy esetleges természeti vagy ember okozta katasztrófa esetére. Weboldala szerint itt található a világ legtöbb féle magja. Virtuálisan engedélyezett a látogatás, de személyesen kizárt. Ez alól kivételt képeznek a kutató szakemberek.

9. Északi Sentinel-sziget (az Andamán-szigetek)

Igen. Valószínűleg ez a legfélelmetesebb hely a listánkon, és ennek jó oka van.

Az elmúlt években egy 26 éves amerikai kalandbloggert és evangélikus misszionáriust ölt meg a szigeten az elszigetelt törzs, amely ezt a helyet kizárólagos otthonának tekinti.

Az Indiai-óceán mélyén található az Északi Sentinel-sziget, ahol egy bennszülött törzs körülbelül 60 000 éve él. A szigetlakókról ismert, hogy nyilakkal lőtték ki, vagy kövekkel dobálták az alacsonyan repülő repülőgépeket, majd 2006-ban két illegális halászt is megöltek a szentineleiek, mert túl közel kerültek a partjaikhoz.

Mondanunk sem kell, hogy India kormánya felhagyott azzal a törekvésével, hogy felvegyék a kapcsolatot az ott élőkkel, és a kormány betiltotta a látogatást a szigetre. Valójában tilos a szigettől három mérföldön belül kerülni.

10. Ilha da Queimada Grande (Brazília)

„Kígyósziget” – mi lehet a baj?

Ez a hely több ezer aranylándzsafejű viperának ad otthont, egy különösen csúnya és halálos kígyónak. A brazil kormány nem engedi, hogy meglátogassa bárki, kivéve tudósokat, akik közül sokan életüket vesztették a szigeten eltöltött kutatásuk során.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás