promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hogy kell helyesen kiejteni a McDonald's nevét? Nagyon sok magyar bizony rosszul tudja
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hogy kell valójában kiejteni a hamburgerkirályság nevét?

McDonald's és Burger King? Hát persze hogy mindenki ismeri!

Arról már rengeteget olvashattatok, hogy mi a McDonald’s sztorija, egy nagyon kis 20. századi sztori, amelyből természetesen film is készült még pár évvel ezelőtt a színészkirály, Michael Keaton főszereplésével. A McDonald’s manapság simán a fogyasztói társadalom egyik szimbóluma, valószínűleg nincs olyan ember a földkerekségen, aki ne ismerné, és nagyon kevesen vannak olyanok is,

akik ne majszoltak volna már el legalább egy hamburgert vagy éppen egy kis sültkrumplit a franchise birodalom egyik éttermében.

A Meki neve amúgy valóban létező emberek neveiből jött, a McDonald-testvérek valóban üzemeltettek még évtizedekkel ezelőtt egy forradalmi újítással előrukkoló kis hamburgerezőt, majd jött egy üzeletember, aki a vállalkozásban elképesztően sok pénzt látott, és sok nehézség árán végülis diadalmaskodott. Az alapító című 1996-ban készült film ezt a kissé bukdácsolós, nehezen induló, majd rengeteg fura elemmel tarkított történetet tárta a világ elé. 

A film természetesen óriási siker lett, és az is kiderült, hogy igazából a név volt az elsősorban, a McDonald volt az, amiben az alapító óriási fantáziát látott. A McDonald’s nevét Magyarországon is számtalan alakban hallhatjátok és olvashatjátok is a különböző fórumokon, de vajon hogy kell kimondani helyesen az éttermek neveit?

A YouTube-on bizony rengeteg ehhez hasonló videóval találkozhattok, hiszen a gyakran ismételt kérdséek csoportjába tartozik:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás