promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hogy kell kiejteni a Samsung márkanevet helyesen? A legtöbb magyar sosem hallotta még így
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vajon hogyan is kell kiejteni eredetileg az egyik kedvenc elektronikai eszköz- és mobiltelefongyártójának, a Samsungnak a nevét?

Az elmúlt időszakban a felfokozott karácsonyi bevásárlások közepette minden eddiginél jobban figyelünk a boltok akcióira, az üzletek leárazásaira, és a márkákra is. A termékeket sasszemmel fürkésszük, hogy megtalálhassuk a kedvenc karácsonyi meglepetésünket. A Samsung például a magyarok egyi kedvence, de vajon ki tudjuk-e mondani a márkanév nevét helyesen? Nagyon sok márkanév esetében azonnal magyarosodnak a kiejtések, ahogy belépnek a piacra. Főleg, ha a nyelvünktől egy kissé távolabb esik az eredeti megoldás.

A Samsung amúgy nagyon hosszú történetre tekint vissza, a vállalat még 100 évvel ezelőtt alakult, az első világháború előtt. A cég a kezdetekben elősorban külkereskedelmi tevékenységet látott el. Először főleg élelmiszeripari termékeket dobtak piacra, majd a textiliparban alkottak maradandót. Majd csak jóval később, a második világháború után, az 1960-as években kezdenek hódító útra az elektronikai termékek és kütyük piacán is.

A vállalat neve pedig egyszerűen annyit jelent, hogy három csillag, ez a szimbólum pedig egy legendás hármasságot fejez ki, így pedig a hatalmat, a nagyságot és a végtelenséget jelképezik. Magyarországon elsősorban úgy emlegetik, mint ’szamszung’ vagy ’szanszung’. Ém eredetileg egészen máshogy ejtik.

De hogyan is ejtik eredetileg?

Úgy, hogy ’szamszon’. Íme a kiejtés, amelyről rengeteg videó található fent YouTube-on is:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás