promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mit jelent a McDonald's neve valójában? Tuti, hogy a legtöbb magyar nem tudja
Borítókép:  Profimedia/SOPA Images Limited/Alamy Live News
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A márkanév eredete igazán érdekes történet, amolyan nagyon 20. századi sztori.

A McDonald's a világ egyik legismertebb márkaneve, ha hamburgerrről beszélünk egy asszociációs játék keretében, valószínűleg Magyarországon is ez a név ugrik be először az embereknek az étel alapján. No, meg persze a Burger King. A McDonald's egyben az USA és a fogyasztói társadalom egyik szimbóluma is, naponta több millióan térnek be egy-egy üzletébe világszerte.

Az sem meglepő, hogy filmre kínálkozott a cég sztorija, így akik látták a Michael Keaton főszereplésével készült alkotást, azok tudják a márka gründolása mögött feszülő nem is olyan egyszerű, sokszor nagyon fura emberi gesztusokkal operáló történetetet. Az alapító című alkotás 2016-ban debütált a mozikban, aki még nem látta, és nem szeretne megmerítkezni a történetben, azok ne olvassanak tovább, hiszen szpojlereznünk kell, hogy elmondjuk, honnan jön ez a név.

A film amúgy meglehetősen realisztikus, Michael Keaton-nek pedig jól áll a McDonalds's alapító kisember szerepe, aki nagyot álmodott, majd utána úgy gondolta, hogy ha már megkapta a lehetőséget az élettől, akkor bizony él vele. Méghozzá mindenáron. A filmben elsősorban a karakterek nagyon jók, a sztori olyan, amilyen, a lényeget azonban átadja.

De mégis honnan ered a Meki neve?

Emberekről, akiket tényleg McDonald-nak hívtak, egyiket Dick McDonald-nak, míg a másikat Mac McDonald-nak, akik Kaliforniában üzemeltettek egy csupa újdonsággal előrukkoló hamburgerezőt. A forradalmi a gyártás technikája volt, erről is sokat beszél a film, sőt, látványosan be is mutatja, hogy mi történt az 1950-es években egy kis üzletben, és hogy tudott ekkora világraszóló bummot csinálni egy kis hamburgeres.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás