promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes felfedezés? Apró piramisokat találtak a gigantikus piramisok belsejében, a szakértők elmondták, miért építették így ezeket
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Tudósok árulták el, hogy miért nézhetnek így ki a történelem eme gigantikus nyomai.

A piramisok a világ legrejtéylesebb építményei közé tartoznak, és habár azt tudjuk, hogy főleg vallási funkciójuk volt, azt is sejteni lehet, hogy építésüknek a célja nagyban kötődik a túlvilági élethez is. Ez a tulajdonságuk is egy olyan összekötő kapocs, amely bizony a világ jó néhány táján található, gúla alakú, gigantikus építményeket összekapcsolja. Merthogy piramisok nemcsak Dél-Amerikában és Egyiptomban állnak, többek között Kínában is találtak efféle rejtélyes építményeket a szakértők.

A belsejükben pedig elképesztő dolokat találtak a túdosók, Egyiptom piramisairól nagyon sokat lehet hallani ezzel kapcsolatban, főleg azt, hogy újra és újra titkos járatokat fedeznek fel a tudósok, amelyek a piramisépítészet újabb jelentésrétegeivel ismertethetnek minket meg. De különlegességeket és titkos járatokat bizony a Közép-Amerikában található építmények kapcsán is találtak, többek között egy titkos alagút vezette el a tudósokat Pacal király sírkamrájához is, ahol megtalálták a titokzatos domborművet, amelyről azóta is sokan azt vallják, hogy egy űrhajóst és egy korai asztronautát ábrázol.

Bár a tudósok mitológiai magyarázattal álltak elő inkább az alkotást illetően, amely így néz ki:

És hogy mit rejtenek még a maják piramisai a rengeteg kincs mellett?

Meglepő lehet, de a nagyobb piramisok belsejében jónéhány esetben kisebb piramisok találhatók, úgy épülnek fel, mint a Matrjoska-babák. A tudósoknak pedig válaszuk is van az elsőre furának tűnő állításra. Andrés Tejero-Andrade mexikói professzor például az El Castillót tanulmányozva mutatott rá, hogy a Yucatán-félsziget lakói nem rombolták le az elfoglalt területek építményeit, hanem inkább egy újat emeltek közvetlenül fölé.

(via Femina)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás