promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az egyiptomi piramisok legnagyobb titka került a nyilvánosság elé, az igazság részben félelmetes
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elképesztően bonyolult vizsgálatok után derülhetett ki az igazság.

Az egyiptomi piramisok rajta vannak az emberiség csúcslistáján, a 7 csoda egyik impozáns tagjai. Már évszázadok óta ámulatba ejtik azemberiséget, és persze nem kis bevételt hoznak az egyiptomi turizmusnak is, Magyarországról is évente ezrek keresik fel az építményeket. Ha az egyiptomi piramisokról értekezünk, általában a három nagy gízai piramisra gondolunk, amelyek általában uralják is az Egyiptomi nyaralásokról szóló brossúrákat.

A Hufu, a Hafré és a Menkauré piramisok uralják a tájat, és uralják a képzeletünket is, és persze szinte biztos, hogy velük kapcsolatban hallottunk már legalább egy összeesküvés-elméletetet, hogy kik építhették a rejtélyes és gigantikus építményeket.

Sokszor esik ugyanis szó a nyilvánosságban arról, hogy földi emberek nem építhették, így valószínűleg egy idegen civilizáció segített az egyiptomiaknak, hogy elkészítsék az örökkévalóságnak szánt építményeket. Ám most az Index is megírta, hogy bizony készült egy nagyon komoly kutatás, amelynek során kémiai anyagvizsgálat alá vették a Bécsben őrzött piramisépítő szerszámokat.

És kiderült a neutronaktivációs vizsgálatok során, hogy a vésők és balták nem tiszta rézből, hanem arzénrészből készültek, amelyek keménysége a majd csak később elterjedő bronzhoz hasonló, így pedig tökéletesen alkalmas volt, hogy a mészköveket ezekkel a kemény eszközökkel tudják megmunkálni.

Van itt egy kicsit félelmetesebb részlet is. Hiszen az is kiderült ezáltal, hogy a munkások tudtukon kívül mérgezték is magukat, hiszen az arzén mérgező, és így a munkások hamar fáradékonyak lettek, kidőlhettek a sorból, sőt, a hajuk is kihullott egy idő után.

Még több érdekesség az egyiptomi piramisokról:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás