promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes igazság: az egyiptomi piramisok legnagyobb titka került a nyilvánosság elé, több millióan fognak meglepődni
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Magyarországon is sokan vannak, akik még nem látták így a híres piramisokat.

A gízai piramisok, vagyis a Hufu, a Hafré és a Menkauré piramisok a világ legismertebb látványosságai közé tartoznak, Magyarországon is szinte mindenki hallott már róluk, a három gigantikus építményt ugyanis általában a világ csodái között is emlegetik. Így pedig rendszeresen helyet kapnak már azokban az ismeretterjesztő kiadványokban is, amelyeket kicsiként szorongatunk, szinte lehetetlen tehát, hogy ne égjenek a retinánkba az elképesztő látványt nyújtó építmények, amelyekről persze rengeteg összeesküvés-elmélet is kering az interneten. Az építés körülményit, mikéntjét és módját a mai napig kétségbe vonják,

még akkor is, ha a szakértők ezerszer is megoldották már a rejtélyt.

Az építmények így mindig egy kicsit titkosak maradnak. Sőt, szinte biztosra vehető, hogy nem is tudjátok azt, hogy valójában hogy néznek ki, mivel mindig csak olyan képeket mutatnak róluk, amelyek eltorzítják a valóságot.

Merthogy a gízai piramisok valójában nem úgy néznek ki, minthogy a fotókon feltűnnek. Nem négyszög alakúak, hanem nyolcszög alakjuk van. Ezt szabad szemmel nem is lehet észrevenni, így csak a modern technológiák, később pedig műholdak segítségével jöttek rá a tudósok, hogy valójában az, amit látunk, nem feltétlenül úgy néz ki, mint a legtöbb ábrázoláson.

Először amúgy a legendák szerint egy pilóta vette észre ezt a furcsaságot még az 1940-es években. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás