promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenet: itt a bizonyíték, végre kiderül, hogy az egyiptomi piramisokat kik építhették? 4500 éves lelet mondhatja el az igazságot
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Olyan papírusz került elő, amely erős bizonyíték lehet.

Valószínűleg vannak olyan örök rejtélyes dolgok a Földön, amelyekről szakértők és nem szakértők mindig is vitatkozni fognak még Magyarországon is, sőt, még a szakértőket is nagyon meg fogják osztani addig, amíg nincsenek egzakt válaszok. Ilyen például a brit Stonehenge, a Húsvét-szigetek gigantikus kőmonstrumai, és ilyenek bizony a gízai piramisok, illetve azok építése is. Utóbbi esetben sok összeesküvés-elmélet született már arra vonatkozóan, hogy földönkívüli segítséggel építették azokat még több ezer évvel ezelőtt.

Ám újabb és újabb kutatások bizonyították be pont az ellenkezőjét, nemrégiben például Bécsben vettetek alá kémiai vizsgálatoknak piramisépítő szerszámokat, amelyből kiderült, hogy a szerszámok bizony nem puszta rézből, hanem arzénrézből készültek, amelyekkel a kemény mészkövet is meg tudták munkálni a munkások.

Azonban ennek beláthatatlan következményei is lettek, amelyeket az egyiptomiak nem is sejtettek.

De már korábban is voltak az építés körülményeire vonatkozó leletek, amelyekről arról meséltek, hogyan építették a gigantikus piramisokat az egyiptomiak. Ezek közül a legismertebbek azok a papíruszok, amelyeket a Vörös tenger partján találtak, méghozzá egy ősi kikötőből, Wadi al-Jarf mellől.

A több ezer éves iratokban feltűnik többek között egy Merer nevű építőtiszt is, aki felügyelte a piramisok építését. A mészköveket a papírusz szerit csónakokkal szállították a helyszínre, a Nílusban csatornákat alakítottak ki, hogy minél közelebb vigyék a csónakokat a helyszínhez. Majd a köveket speciális görgetőkkel vitték egészen a célállomáshoz. A dokumentum valószínűleg a 21. század egyik legfontosabb lelete, amely a múltról beszél nekünk.

(Forrás: Origo)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás