promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes: van még egy Stonehenge a Földön? A tudósok is lesokkoltak
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szeptembertől a látogatók megdöbbentő eredményeket bemutató kiállításon vehetnek részt.

A Stonehenge kétség kívül a világ egyik legrejtélyesebb építménye, amelynek története az évezredek homályába vész, és miközben Magyarországról is évente ezrek kerekednek fel, hogy láthassák a monumentális kőtömböket, amelyek valószínűleg valamiféle kalandárként funkcionálhattak az ember létezésének hajnalán, aközben még mindig rengeteg összeesküvés-elmélet nagyon népszerű, amelyek arról szólnak, hogy bizony földönkívüli találkahely lehetett a helyszín.

Egy új, elképesztő eredményeket bemutató kiállítás most mindkét tábor kedvére tehet, hiszen a tudósok olyan eredményeket tárnak az emberek elé, amelyekről korábban csak nagyon ritkán volt szó. Összefüggéseket fognak ugyanis kimutatnia a japán kőkörük és a Nagy-Britanniában található rejtélyes kőtömbök között.

A kiállítás párhuzamokról és eltérésekről is beszél majd a két építmény kapcsán, amelyeket összeköti az, hogy mindkettő az emberiség több ezer éves alkotása. A japán Oju ásatási helyszín kőkörei amúgy a funkciójuk ellenére eltérnek az Angliában található Stoneheng-től, mivel azok folyami kavicsokból állnak.

A tudósok is szakértők is döbbenetes hasonlóságokról beszélnek a lelet kapcsán. Susan Greaney, az English Heritage műemlékvédelmi szervezet történésze egyenesen arról ebszélt, hogy bár a népek nem voltak egymással kapcsolatban, bámulatos, hogy mennyire hasonló választ adtak az évszakok ciklikus változásaira.

Íme a Japánban található, a Stonehenge-hez hasonló építmény:

(via MTI/Travelo)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás